lauantai 7. syyskuuta 2013

GLEE!


Lupaan kirjoittaa blogiini satunnaisesti myös fiiliksiä lempi telkkarisarjoistani, ja nyt siihen tulikin täydellinen tilaisuus: nimittäin yksi lempiohjelmistani palasi ruutuun! Kyse on siis Gleestä, koulumaailmaan sijoittuvasta musiikaalisarjasta. 

Sarjan tapahtumat sijoittuvat Amerikkalaiseen kouluun, jossa perustetaan kuoro joka saa nimekseen "Glee club". Kuoroon mahtuu mitä erilaisempia jäseniä, ja kuoron ympärilläkin parveilee mitä erilaisempia tyyppejä. Musiikki kuuluu olennaisena osana sarjaan, koska kuoro esittää mitä erilaisempia pop ja rock kappaleita. Juoneen kuuluu olennaisena osana tietenkin ihmissuhdesekoilut, mitä tapahtuu useimmiten kuoron jäsenten kesken. 

Hullaannuin sarjaan kun ystäväni vinkkasi siitä minulle. Pitkään katselimme dvd:ltä kahta ensimmäistä kautta, joista toiselta on varmaan vieläkin muutama jkaso katsomatta. Katsoin myös sarjaa silloin kun se sub tv:ltä tuli, ja jäin kaipaamaan sitä suuresti kun se jäi tauolle. Olikin enemmän kuin iloinen yllätys huomata että sarja on jälleen palannut. 

Henkilöt ja näyttelijät ovat mahtavia. Oma suosikkini on Kurt, sarjan homopoika, joka on... no, todella homomainen. Ja ehkä juuri siksi niin hurmaava. Myös yksi sarjan ehdottomasti upeimmista henkilöistä on huutosakin valmentaja Sue Sylvester joka yrittää keinolla millä tahansa saada kapuloita kuoron rattaisiin. 

Kesällä surullisia uutisia kuului kun Finnin näyttelijä (jonka nimeä en tällä hetkellä millään muista) menehtyi heroiinin yliannostukseen. 

Glee yhdistelee myös vakavia asioita komediallisiin heittoihin. On teiniraskauksia, auto-onnettomuuksia ja tietenkin kun koulumaailmaan sarja sijoittuu, kiusaamista. Ja onhan yksi päähenkilöistä pyörätuolissa!

 Nyt alkoi siis uusi kausi sarjasta. Osa päähenkilöistä on valmistunut koulusta, ja siispä se on jättänyt ison aukon sarjan henkilöstögalleriaan. Onneksi uusia tulee koko ajan, mutta monta hyvää on jäänyt pois. Yhden päähenkilön, Rachelin, elämää seurataankin New Yorkissa. 

Jos ette ole tutustuneet, niin kokeilkaa. Lauantai-iltaisin, Avalla, kello 20.00!6 kommenttia:

 1. Ite katon just kakkos kauden loppua ja tykkään sarjasta kovasti. Cory Monteith näytteli Finniä ;) Harmittaa kyllä kovasti kun hän menehtyi. Yksi lempparihahmoistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla jäi kolmoskausi vähän vähemmälle, mutta kakkoskauden oon tainnut katsoa kokonaan. Oliskohan nyt menossa avalla nelonen tai vitonen.... Juu, niinhän se oli. Cory oli kyllä ihana. :)

   Poista
 2. Glee on jees. Onneksi huomasin mainoksen tv:ssä, että sarja jatkuu. Raikas teinisarja, jota tällainen wannabe-aikuinenkin katsoo mielellään. =D Kurt on minunkin suosikkini. Cory Monteith oli tuo surullisen kuuluisa nuori mies, jonka huumeet vei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Glee on joo just sellainen teinisarja mitä voi vanhempikin katsoa, vähän vakavaakin välillä mutta sit sellaista hauskaa kanssa. Ja musiikkia! Voivoivoi, Kurt on kyllä ihana. <3

   Poista
 3. Mie olen kattonu nyt ensimmäisen kauden loppuun ja pakko sanoa, että rakastan sarjaa! Jatkan sen kattomista samaan aikaan The Walking Deadin kanssa :D Glee+The Walking Dead=minun rento(?) lauantai-iltani :D outo yhdistelmä, mutta toimii minulla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä ikään kuin kaksi ääripäätä kohtaa. :D Mä en ole The Walking Deadia katsonut ollenkaan, mutta olen kyllä kuullut siitä paljon. :)

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!