keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Leena Wallenius: Lotan koeaika

Lotan koeaika
Leena Wallenius
175 s. 
1995
Otava


Olen lähdössä viettämään mukavaa päivää ystäväni kanssa, joten kirjoitan nyt ihan pikaisen postauksen kirjasta jonka luin aamuni iloksi.

Lotan koeaika on jatko-osa Lotta, lentoemäntäoppilas kirjalle. Lotta on siis suorittanut lentoemäntäkoulutuksensa, ja pääsee koeajalle lentoyhtiöön. Paljon on uutta nähtävää, paljon uusia kaupunkeja ja uusia ihmissuhteita, niin työtovereissa kuin mielenkiintoissa matkustajissakin. Miten Lotta selviää? Ja miten käy Lotan ja komean lentokapteenin, Tom Anderssonin, jonka pauloihin Lotta joutui sarjan ensimmäisessä kirjassa?

Lotta-kirjat ovat hyvää lukemista sellaisille jotka ovat juuri muuttamassa kotoa, ja haaveilevat omasta elämästään. Se on myös hyvä kirja nuoremmille, etenkin sellaisille jotka miettivät ammattia ja ehkäpä haaveilevat juuri lentoemännyydestä.

Minä olen lukenut nuorena sarjan kaikki kirjat, moneen otteeseen, ja pidin niistä. Eilen sainkin kirjastoautolta sarjan kaksi viimeistä kirjaa, Lotta, kymppityttö sekä Siivet kantavat Lotta. Niistäkin tulen siis kirjoittamaan muutaman sanasen.

Kyllä nämä toimivat vieläkin hyvin, nämä ovat kirjoja jotka toimivat välipalana ja saavat hymyn huulille, vähän niin kuin esimerkiksi Tuija Lehtisen Mirkka-kirjatkin.

★★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!