maanantai 13. helmikuuta 2017

M. R. Carey: Maailman lahjakkain tyttö

Maailman lahjakkain tyttö
M. R. Carey
Suomentanut Juha Ahokas
407 s. 
2016
Like
Ostettu


Ollessani tuossa tovi sitten Helsingin reissulla oli mielessäni että jotainhan täältä suuresta kaupungista täytyy ostaa. Kiertelimme sitten seurailaiseni kanssa useampia vaatekauppoja mutta kuten yleensä kun jotain etsin, mitään ei tullut vastaan. Kirjakauppaan on aina helppoa ja turvallista mennä, sieltä löytyy aina ostettavaa. Kierreltyäni hetken vastaani tuli Maailman lahjakkain tyttö, eikä tarvinnut enää miettiä mitä ostaisin. Tämän olen halunnut lukea jo pitkään!

Tulevaisuus. Kauhea tulevaisuus. Ja Melanie, aivan omanlaisensa pikkutyttö, minun sydämeni vienyt Melanie asuu pienessä huoneessa jossa ei iloa eikä puhetovereita ole. Päivisin on vain luokkahuone, jonne vietäessä lapset sidotaan pyörätuoliin. Onneksi luokassa on neiti Justineau joka on myöskin omanlaisensa - ainakin jos vertaa muihin sotilaisiin. Sotilaat pelkäävät Melanieta, mutta miksi? Ja voiko noista oloista selvitä?

En voi sanoa olevani mikään vannoutunut ja innokas kauhukirjallisuuden lukija mutta toisinaan on mukavaa poimia jotain kauhua luettavaksi. Kirjoitinko juuri että on mukavaa lukea kauhua? No, ei Maailman lahjakkaimmassa tytössä varsinaisesti "mukava" aihe ollut mutta sen lukeminen oli silti tavattoman mukavaa - tiedättehän mitä tarkoitan?

Maailman lahjakkaimmasta tytöstä on kirjoitettu paljon kirjablogeissa ja ainakin minun silmiini sattuneet bloggaukset ovat olleet kehuvia. Kiitos, kiitos kirjablogeille, etenkin Annikalle, Susalle sekä Niinalle, teidän kehunne eivät taaskaan pettäneet. Kirjablogit ovat loputon lukuvinkkien lähde, tuntuu että vähintään joka toisella blogikierroksella löytyy jokin kirja loputtomaan lukulistaani - ja se on yksinomaan iloinen asia.

Vaikka Maailman lahjakkain tyttö on "zombiekirja", edustaa siis lajia jota en ehkä koskaan ole lukenut voisin päätellä bloggaajatovereideni teksteistä sen olevan hieman erilaista tämän tyypin kirjallisuutta. Minun silmiini Maailman lahjakkain tyttö oli hätkähdyttävän älykäs romaani, toki myös piinaava ja omalla tavallaan kamala (kamalan ihana). Kaikkein suurin kauheus oli minulle kuitenkin psykologista, värisyttävää ja mahtavaa.

Kiitos, kiitos teille bloggariystävät, toverit ja kollegat että toitte eteeni taas yhden hyvän kirjan. Kirjan, jota en ehkä muuten olisi lukenut.

2 kommenttia:

  1. Ihan mahtavaa, että tartuit tähän teokseen ja tykkäsit siitä. ♥ Moni nimittäin saattaa vierastaa zombie-aihetta, mutta kun tämä on tosiaan ihan omaa luokkaansa ja painopiste on muualla kuin epäkuolleissa örkeissä. Ihmisyys - mitä se on, hyvään pyrkiminen kyseenalaisinkin keinoin ja hankalissa tilanteissa selviytyminen ovat tämän teoksen keskeisiä teemoja ja ne on kerrottu suurelta osin Melanien terävän näkökulman kautta, mikä saa kyseenalaistamaan tapoja tehdä asioita. Oikein mainio lukukokemus kyllä. :) Nyt pitää hankkia käsiin se elokuva, joka teoksen pohjalta on tehty, niin pääsee (toivottavasti) kokemaan teoksen vielä uudelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niina, sinulta ja Annikalta poimin vinkin, enkä turhaan <3 Minäkin aluksi vierastin zombie-aihetta, mutta sitten luin teidän bloggauksenne ja mietin että tämä kyllä on kirja myös minulle. Mahtava ostos, en kadu! Minä en leffana tätä pysty katsomaan, katson yleensäkin vain hömppää :D

      Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!