tiistai 14. helmikuuta 2017

Marko Hautala & Broci: Varpaat

Varpaat
Marko Hautala & Broci
108 s. 
2016
Haamu 

Arvostelukappale kustantajalta 


Lisättäköön sarjakuva siihen kirjallisuuden lajiin josta voin sanoa: se ei ole minulle tuttua mutta pitäisi lukea enemmän... Haluan lukea enemmän sarjakuvia, haluan löytää kiinnostavia sarjakuvia jotka innostaisivat minua enemmän tämän genren pariin joten kirjatoverit, suosituksia kehiin!

Ystävänpäivän lukumaratonilla lukemani Varpaat kyllä innosti minua osaltaan lukemaan sarjakuvia. Sillä tämä sarjakuvateos on... Vau! Niin kuin ehkä jotkut muistavat, en ole mikään hyvä novellien lukijakaan. Antauduin silti novelleille sen verran että luin Marko Hautalan Varpaat novellin Valkoiset varpaat -novelliantologiasta tietääkseni kuinka hyvin tämä sarjakuvateos novellia myötäilee. Vastaus saattaa mietityttää monia ja koska tämä ei ole klikkiotsikko (hehheh) niin sanon sen heti: hienosti.

Hautala on mahtava. Olen lukenut Kuiskaavan tytön (parasta lukemaani psykologista kauhua joka aiheuttaa väristyksiä vieläkin!) sekä Kuokkamummon (miksi muistelin ensin että kirjan nimi on Möykkämummo? Hmm.) ja jo niiden vuoksi tämä sarjakuvateos kiinnosti minua. Hautalaa sarjakuvan muodossa, voiko olla huono?

Ei.

Varpaat kertoo reppureissaajapariskunnasta jotka pätyvät ranskalaiseen pikkukylään. Majatalossa he tapaavat hieman kummallisen miehen joka tekee retkiehdotuksen luolastoihin - hän toimisi oppaana. Sitten tämä muukalainen nostaa jalkansa pöydälle. Jäljellä on vain isovarvas. Ja kyllähän tämä pariskunta miehen matkaan lähtee.

Olen hehkuttanut Marko Hautalaa, enkä ole hehkuttanut häntä suotta. Mutta Broci ansaitsee myös kehunsa, sillä hänen kuvituksensa sopii täydellisesti Hautalan luomaan kauhutarinaan. Pidin todella paljon Hautalan Varpaista (kuulostipas oudolta!) novellimuodossa luettuna mutta tässä sarjakuvateoksessa Broci tekee Varpaisiin mahtavan lisän tunnelmaan. Tämä on kauhea teos, kauhean hyvä!

Varpaat on kauhun ystäville, hyvän kuvituksen ystäville, Marko Hautalan kirjojen ystäville... Ja lähtee luettavaksi myös minun ystävälleni!

2 kommenttia:

  1. Suosittelen juuri äsken lukumaratonilla lukemaani Rikki-albumia (lehteä?), jossa on mielenterveyskuntoutujien tekemiä sarjakuvia. Niiden taso ja tyyli vaihtelevat, joukossa on oikeita helmiä. Tässä on projektin nettisivut:
    http://www.rikkiproject.com

    VastaaPoista
  2. Uu, en ole sarjisten ystävä, mutta ihan Hautalan tähden voisin lukea ;) <3

    VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!