torstai 24. lokakuuta 2013

Lukutoukka lähtee kirjamessuille!

On se aika syksystä jota olen odottanut kovin, kovin paljon. Nimittäin Helsingin Kirjamessut! Tämä lukutoukka suuntaa nimittäin nokkansa huomenna kohti Helsinkiä täältä itäisestä Suomesta, ja on läsnä kirjamessuilla lauantain ja sunnuntai aamupäivän.

Tämä on ensimmäinen kerta kun osallistun kyseiseen tapahtumaan, ja nyt olenkin säästänyt rahaa että voin tehdä kirjaostoksia, vaikka urakalla. Tietenkin on ajateltava myös sitä, että sunnuntaina ne kirjat on raahattava junassa takaisin Joensuuhun, mutta se on toissijaista, siinä vaiheessa kun tekee ihania kirjalöytöjä.

Mitä muuta aion tehdä messuilla kuin kirjalöytöjä? Ainakin tavata ihania bloggarikollegoitani. Olemme suunnitelleet tapaavamme ehkäpä useammankin kerran, ja monia tapaan ihan ensimmäistä kertaa. Jännittävää, todella jännittävää. Meille bloggareille onkin järjestetty parikin tapahtumaa, pääsemme esimerkiksi kuuntelemaan kun Pasi Ilmari Jääskeläinen kertoo meille uudesta kirjastaan.

Olen miettinyt tietenkin lisäksi mitä kaikkea muuta messuilla voisi tehdä ja nähdä noiden parin päivän aikana.

Lauantaina Aleksis Kivi lavan valtaa kello 16 Joel Haahtela, jossa hän kertoo kirjastaan Tähtikirkas, Lumivalkea. Pidän Haahtelasta persoonana, ja tuo minua kiinnostaa kovasti.

Mika Waltari lavalla vietetään Dekkarilauantaita, ja minua, dekkarihullua, se kiinnostaa kovasti. Kello 10.30 haastatellaan esimerkiksi Pasi Luhtaniemeä ja Minna Lindgreniä otsikolla Elämää ensimmäisen dekkarin jälkeen. Jos tuolloin olen jo paikalla, se voisi olla kuuntelemisen arvoista.


Kello 11.30 Dekkarilauantaissa Mika Waltari lavalla kysytään Leena Lehtolaiselta, Outi Pakkaselta sekä  Vera Valalta Tekeekö kotimnaisten naisdekkaristien buumi tuloaan. Tuo kiinnostaa minua todella, onhan luvassa todella taitavien kirjoittajien keskustelua.

Hypätäkseni aiheesta ihan erilaiseen, ja ajassakin hypätään eteenpäin, Jouni Hynynen puhuu Kirjakahvilassa kirjastaan Paskapuhetta. Tuo kiehtoo minua kovasti, koska Jouni Hynynen on mielestäni yksinkertaisesti Suomen komein mies. Ei enempää eikä vähempää. Lisäksi hän on kaunopuheinen ja viehättävä persoona (tietenkin ilman ironiaa, huom.) jota haluaisin mielelläni kuunnella.

Valitettavasti 11.30 alkava Dekkarilauantain puheenvuoro jää kuulematta, ehkä, sillä Aino lavalla alkaa samaan aikaan Jaetun lukemisen lumo keskustelu. Mitä lukupiireissä ja kirjablogeissa tapahtuu? Keskustelemassa ovat kriitikko Suvi Ahola, kirjabloggaajat Katja Jalkanen ja Hanna Pudas, sekä lukupiirin vetäjä Seija Nuimmijoki. Tämä on kuultava!

Siltä näyttää minun lauantai päiväni kirjamessuilla. Sunnuntaina onkin luvassa lukupiiri! Olen ilmoittautunut Kari Hotakaisen Luonnon laki lukupiiriin, jota odotan paljon. Kirja oli kiinnostava, vaikkei saanutkaan minulta täyttä arvostusta, niin pidän silti kirjailijasta erittäin paljon ja on mukava nähdä hänet ihan livenä.

Messuilla tavataan!

3 kommenttia:

 1. Hauskaa reissua! Ja Joelille terveisiä! (Sellaisia vaatimattomia ILoveYou-terveisiä.) =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla voin kertoa Joelille sellaisia terveisiä kun vaatimattomasti roikun hänen hihassaan kiinni... ;) Hän on kyllä ihana! <3

   Poista
 2. Menikö messuilusi suunnitelmien mukaan vai tuliko harhapolkuja? Itsellänikin oli suunnitelma + varasuunnitelma ja välistä jäin seisomaan jonkun haastattelupaikan luo ihastuksesta mykkänä ja seuraamaan spontaanisti jotakin ihan muuta. Hauskaa oli!

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!