maanantai 7. lokakuuta 2013

Jukka Behm: Lahjoja norsujumalalle

Lahjoja norsujumalalle
Jukka Behm
219 s. 
2013
Tammi


Varasin kirjastosta tämän syksyn uutuuden, Lahjoja norsujumalalle, koska Intia aihe jostain syystä sytyttää aina välillä luettuna kovastikin. Pari viikkoa sitten tämän sain kirjastoautolta, ja nyt sitten otin lukuun.

Lahjoja norsujumalalle kertoo herra Patilista, joka on eläkkeelle jäänyt insinööri. Hän on perustanut pyöräkorjaamon, eläkepäiviensä ratoksi. Kuitenkin pian hän saa ratkaistavakseen mystisen tapahtuman: Ganaka Kanderan nuori vaimo saa kirjeitä, joiden allekirjoittajaksi on merkitty Kanderan kuollut vaimo. Kuka on kirjeiden takana?

Lahjoja norsujumalalle aloittaa herra Patil ratkaisee dekkarisarjan. Tulen kyllä tutustumaan näihin kirjoihin vastakin, tästä tuli hyvälle mielelle. En voi tosin olla vertaamatta kirjaa Tarquin Hallin Vish Puri kirjoihin, joista täytyy kyllä sanoa että Vish Puri vie tämän erän. Tarquin Hall nimittäin kirjoittaa myös Intian huonoista puolista, siinä missä Behm keskittyy näihin hyviin.

Kuvailisin kirjaa hyväntuuliseksi dekkariksi. Ehkä vielä enemmän se oli salapoliisi romaani, mutta tunnisteisiin merkitsen sen kuitenkin dekkariksi. Herra Patil onkin erinomainen salapoliisi, ja tahtoisin ehdottomasti tavata hänet oikeastikin!

Tämä kirja ei ole niitä jotka tekisivät vaikutuksen, ja joita jäisi miettimään vielä aloittaessaan seuraavaa kirjaa. Muttei kaikkien kirjojen tarvitse ollakaan. Välillä tarvitsee hyväntuulisia kirjoja, joita lukee mielellään mutta joita ei jää ajattelemaan.

Ihanaa on, että voi sukeltaa kirjojen myötä erilaisiin kulttuureihin.

★★★

4 kommenttia:

 1. Mä oon tätä kirjaa pyöritellyt syksyn mittaan useampaan otteeseen käsissäni, että josko lainaisi vaiko eikö. Oli kiva lukea arvostelusi tästä kirjasta, sillä en ole niihin aikaisemmin törmännyt tämän kirjan osalta. Ehkä voisin tämän syksyn mittaan lukea, jos vain suinkin ehdin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ansainnut ehkä puoli tähteä enemmän, oli tämä kuitenkin pikkuisen parempi kuin keskitasoa. :) Jos tulee sopivassa tilanteessa vastaan, niin lainaa ihmeessä. :)

   Poista
 2. Kylläpä suomalaisdekkari liikkuu eksoottisissa ympäröissä. :) En tiedä kirjailijan taustoista, mutta aika jännää että on tämmöinen Intia-aihe suomalaisen kirjailijan kirjassa. Pitääpä tutustua, jos tulee kirjastossa vastaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eikö olekin aika erikoista että suomalainen kirjailija on lähtenyt näin eksoottiseen ympäristöön? :) Mutta tutustu ihmeessä, tämä oli mukava kirja.

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!