lauantai 5. lokakuuta 2013

Tuija Lehtinen: Mirkka ja Masan metkut

Mirkka ja Masan metkut
Tuija Lehtinen
171 s. 
1991
Otava


Mirkka ja Masan metkut on osa Mirkka ja Masan tempaukset kirjaa. Toinen osa on Masan eläinhotelli, jota en ainakaan nyt heti perään viitsi lukea, mutta ehkä joskus myöhemmin...

Tässä kirjassa Masa saa isomman osan parrasvaloista omakseen. Taustalla häärii tietenkin koko Ahosen perhe, ja iso osa kirjasta kuuluu myös Mirkalle, joka valmistautuu kirjoituksiin. Masalle kuitenkin sattuu ja tapahtuu koko ajan - hän esimerkiksi päättää pyrkiä bändiin, joka hakee vähintään 15-vuotiasta poikaa rumpalikseen. Masa ei ole vielä viittätoista, hän ei ole poika, eikä hän osaa soittaa rumpuja. Mutta mikä estää silti?

Tämä toimi jälleen kerran hyvänä palautumis kirjana Siina Tiuraniemen loistavan Kukkia Birgitalle jälkeen. Pääsin hetkeksi aikaa sukeltamaan Ahosten pariin, ja nyt, kun jälleen kerran heräsin aikaisin, hyvin aikaisin, luin tätä aamuyön tunteina. Juu, minulla näyttäisi olevan uniongelma.

Sana joka minulle tuli mieleen tätä kirjaa lukiessani on rehellisyys. Ensinnäkin se, miten rehellisen hyvin Tuija Lehtinen jo uransa varhaisessa vaiheessa nuorten maailmaan sukeltaa, mutta myös se miten ihanan rehellisiä kirjan henkilöt ovat. Niin kuin yleensäkin Tuija Lehtisen sarjojen henkilöt, Saraa ehkä lukuun ottamatta. Ehkä naivius paistaa hieman läpi, mutta nämä kirjat ovat enemmän kuin suloisia.

Niin kuin olen monta kertaa sanonut aikaisemminkin, tulen Mirkka kirjoista hyvälle mielelle. Tarvitseeko enempää sanoa?

★★★★

4 kommenttia:

 1. Minä tykkäsin tosi paljon Tuija Lehtisen näistä "naiiveimmista" nuortenkirjoista vähän yli kymmenkesäisenä - niin Mirka ja Masat kuin Laura-sarjakin upposivat täysillä! Pitäisi varmaan ensi kesänä pitää Mirkka&Masa -maraton, ja lukea koko "täyden kympin sarja" läpi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota ihmeessä maraton! Minä aion tässä syksyn kuluessa lukea nämä kaikki loputkin, nythän tämä vasta alkaa painottua Masaan, tulevat osat. Tämä on kyllä täyden kympin sarja. :)

   Poista
 2. Ei tarvitse sanoa enempää :) Hyvän mielen kirjoja on hyvä olla olemassa <3 Minäkin tykkäsin näistä kun vuosia sitten luin nämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Sellaisia joita voi lukea hymeksien, ja esimerkiksi jonkun raa'an jännärin jälkeen. Tulee sellainen seesteinen mieli. :)

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!