keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Tuija Lehtinen: Mirkka ja Masan yksityinen juttu

Mirkka ja Masan yksityinen juttu
Tuija Lehtinen
189 s. 
1993
Otava


Ennen kuin sukellan täysillä yhden syksyn odotetuimman uutuuden pariin niin oli aika nauttia annos Tuija Lehtistä. Mikäs tuo uutuus muuten onkaan? No, Pasi Ilmari Jääskeläisen Sielut kulkevat sateessa, jota olen odottanut kuin kuuta nousevaa. Se oli Tuomas Kyrön Kunkun ohella kirja, jota tältä syksyltä odotin eniten. Okei, Top 3:seen pääsee myös Haruki Murakamin 1Q84:n kolmas osa, jota jonotan kirjastosta.

Mutta sitten kirjaan. Ahosen Masa on viimein hyväksynyt sen että hän on tyttö, eikä voisikaan muodokkaan vartalon myötä sitä piilotella. Masalla on meneillään ysi luokka, ja toimintaa riittää. On Jäähait jääkiekkojoukkue, joka on tosin kuivumassa kokoon sekä tietenkin bändi, Kaaos. Lisäksi Masan luokka puuhaa luokkaretkeä, jota varten täytyy järjestää hankkeita. Kaiken lisäksi Masa huomaa nuortenlehdessä itseään koskevan ilmoituksen, jossa Kimmo niminen poika etsii festarituttavuuttaan. Siitä alkaa kirjeenvaihto, josta Masa ei tahdo kertoa kenellekään.

Voi, minua vähän surettaa jo valmiiksi että edessä on enää kolme kirjaa Ahosten perheestä. Mitä minä sitten ahmin välipalaksi? Salla Simukan Moonasta ja Tapiosta kertova sarjakin on jo luettu, siinäkin oli samanlaista lämpöä kuin Mirkka-sarjassa. Ehkä minä luen seuraavaksi Tuija Lehtisen mainiota Laura-sarjaa, sitähän kirjoitettiin kun olin vähän vanhempi, ja sekin sai minut hyvälle tuulelle.

Katselin muuten blogini sivuja, ja kirjailijatunnisteita. Tästä olisi havaittavissa että Tuija Lehtinen voisi olla lempikirjailijani, olenhan lukenut niin hirveästi naisen tuotantoa. Yksi syy tähän on se, että tämä ihana naiskirjailija on hyvin tuottelias. Toinen syy, kyllä, on se että hän on varsinkin LaNu-puolelta yksi lempikirjailijoitani, oikeastaan voisin sanoa että hän on siltä alalta lempikirjailijani Salla Simukan ohella. Niin kuin taisin jossain vaiheessa kirjoittaakin, Tuija Lehtinen on nuortenkirjallisuuden kuningatar, Salla Simukan ollessa prinsessa.

Mirkka-sarja paranee edetessään. Mirkka jää näissä loppupään kirjoissa sivurooliin kun Masa valloittaa kirjat. Se on hyvin tervetullutta, onhan räväkkä Masa suosikkini tässä sarjassa.

★★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!