maanantai 7. lokakuuta 2013

Pasi Luhtaniemi: Sokea piste

Sokea piste
Pasi Luhtaniemi
288 s. 
2013
Atena


ArvostelukappaleTänään on hyvä päivä! Niin hyvä että melkein leijun ilmassa ja joka suhteessa on onnellinen olo. Siispä kirjoitan tästäkin kirjasta ehkä hieman ylistävämmin kuin mitä lukukokemukseni oli itse asiassa.

Samuel kuolee kotitalonsa pihassaan, hän on pudonnut maahan. Mutta miten Samuel on kuollut? Samuelin yhtiökumppani Erik pidätetään murhasta, perusteena että hän hyötyisi siitä eniten, mutta pitääkö sekään paikkaansa? Erikin ollessa pidätettynä tämän vaimo Meri alkaa tehdä itse tutkimuksia Samuelin kuolemasta. Kuka sen takana on? Ja lavastettiinko Erik syylliseksi?

Kirja lähti hyvin liikkeelle, pääsin hyvinkin moderniin uusmediamaailmaan sijoittuvaan trilleriin hyvin käsiksi. Mutta, kuinkas sitten kävikään? Jossain kahdensadaan sivun pakkeilla hyydyin aavistuksen verran. Tämä olisi kuulunut suosikkeihini, jos niille main olisi saanut aavistuksen lisää toimintaa. Loppu meni vähän takellellen, mutta lopun luin taas mielelläni. Eli notkahdus tapahtui loppupuolella.

Lukufiilikseni oli siis hyvä, mahtava, paras. Varsinkin Iisa, joka tahollaan tekee tutkimuksia Samuelin kuolemaan liittyen, oli hahmo josta olisin ehkä halunnut lukea enemmänkin. Hän oli sympaattinen ja mukavan tuntuinen.

Olen samaa mieltä Annamin kanssa siitä, että kun loppu oli käsillä, niin silmät vilistivät riviltä toiselle hirveää vauhtia. En olisi malttanut odottaa saavani tietää miten kirjassa oikein käykään. Annami ei ollut päässyt kirjaan alusta mukaan, minut taas kirja imaisi otteeseensa ihan alkumetreiltä, tai sivuilta, saakka.

Minulle psykologiset trillerit ovat aika vieras käsite. Tämä taisi olla ensimmäisiä lajissaan, ainakin pitkään aikaan. Ehdottomasti vaihtelua perinteisiin dekkareihin, ainakin tämä oli erilainen. Ehkä tulen kokeilemaan tämän lajin edustajia tästä eteenkin päin.

★★★½

6 kommenttia:

 1. Psykologisista trillereistä puheen ollen odotan niin sitä, että luet Yönäytöksen. En voi ylistää sitä tarpeeksi.

  Kiitos linkityksestä. Tämä oli todellakin erilainen kuin perinteiset dekkarit. Aivan lopusta en pitänyt. Pidän välillä outoudesta, mutta tähän kirjaan olisin silti toivonut erilaisen lopun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, minäkin odotan Yönäytöstä, se vaan vaatii sopivan hetken kun paksuutta löytyy. Mutta olen kuullut siitä niin paljon ylistystä että minäkin odotan sitä innokkaasti.

   Kieltämättä loppu oli erikoinen, olen samaa mieltä. Hieman liian outo ehkäpä minunkin makuuni.

   Poista
 2. Hei! Löysin blogisi ja ilahduin kovasti siitä, miten monipuolisia kirjoja oletkaan lukenut! Itsekin olen varsinainen lukutoukka. Musta tulee tämän blogin uskollinen seuraaja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuutikki! Ilahduin kommentistasi suunnattomasti, piristi päivääni kummasti. :) Ja kiva löytää uusia mukavia lukutoukkia. :)

   Poista
 3. Tykkäsin tästä kirjasta. Tykkään muutenkin psykologisista kirjoista myös jännäreistä.

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!