tiistai 8. lokakuuta 2013

Tuija Lehtinen: Masan eläinhotelli ja tiistai tunnelmia.

Masan eläinhotelli
Tuija Lehtinen
186 s. 
1992
Otava


Kotimatka aiheutti lievästi pahaa mieltä, joten tartuin sitten Masan eläinhotelliin, joka on osa Mirkka ja Masan tempaukset nidettä. Tiesin ettei tämä kirja voi pahoittaa mieltäni, päinvastoin.

Mirkan pikkusiskolla Masalla on ongelma. Elämä näyttää hieman tylsältä - vaikka aktiviteetteja on tarjolla runsaasti. On bändiä, mainostenjakoa ja jääkiekkoa. Mutta jotain puuttuu. Siskotkin ovat muuttaneet pois kotoa, ja kotona on hiljaista. Yhtäkkiä Masa keksii - hän perustaa kesäksi kotiinsa eläinhotellin jonne lomalle lähtevät ihmiset voivat tuoda lemmikkejään hoitoon. Ongelmitta tietenkään tästäkään ei selvitä.

Tämä kirja ei varsinaisesti kuulu jostain syystä suosikkeihini Mirkka-sarjasta. Tietenkin on mukavaa seurata kun Masa pikkuhiljaa aikuistuu ja hyväksyy naiseutensa, mutta kirja paneutuu eläimiin ja niiden ongelmiin hyvin runsaalla kädellä. Rakastan eläimiä, mutta en silti lue kovinkaan paljon eläimistä kertovaa kirjallisuutta.

Niin kuin olette ehkä huomanneet, luen järjestyksessä läpi Mirkka-sarjaa. Olen nyt lukenut kuusi kirjaa, vielä neljä on jäljellä. Meinaan nekin lukea, että tämä "täyden kympin sarja" tulee luettua kokonaan.

Tästä kirjasta eteenpäinhän Masa näyttelee sarjassa pääosaa, ja Mirkka jää sivurooliin. Se on hyvin tervetullut muutos, Masa on ollut aina suosikkini sarjassa.

★★★½


Kirjastoautokin piipahti tänään. En ole pariin viikkoon käynyt siellä, joten oli mukava nähdä kirjastoauto setäämme, Raunoa. Mutta tietenkin oli kaikkein mukavinta saada iso pino kirjoja mukaan, varauksia oli kertynyt useampi. Kaikkein ihanimpia saapuneita varauksia olivat nämä:

Douglas Adams: Linnunradan käsikirja liftareille
Mikko Rimminen: Pölkky
Terhi Rannela: Punaisten kyynelten talo
Fredrik Backman: Mies joka rakasti järjestystä
Vikas Swarup: Nuoren naisen koetukset
Joel Haahtela: Tähtikirkas, lumivalkea

Hirveän vaikea valita mitä lukisinkaan seuraavaksi...

2 kommenttia:

  1. Kirjastoautot ovat vallan ihania! Niissä on aivan omanlaista tunnelmaa. Minulla onneksi on 'oikea' lähikirjasto reilun kilsan päässä, eikä meillä päin taida mitään kirjastoautoja ollakaan, mutta aiemmat vierailut autoissa ovat jääneet mieleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjastoautot ovat todella ihania. Tietenkin valikoima on pienempi kuin kirjastossa, mutta onneksi nykyisin on toimiva varaussysteemi, jonka vuoksi olen parhaillaan kantanut neljääkymmentä kirjaa kirjastoautolta. Onneksi matka kotiin ei siitä ole pitkä. :) Ja meillä kun on vielä maailman mukavin kirjastoautosetä. :)

      Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!