keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Juha Vuorinen: Tolppa-apina & keskiviikkoinen kirjastopäivä.

Tolppa-Apina: Juoppohullun päiväkirja 2
Juha Vuorinen
170 s. 
2008

Hieman raskaaman Pojan jälkeen päätin tarttua johonkin kevyempään, ja mukaan kirjastoreissulle lähti Juha Vuorisen Juoppohullun päiväkirjan toinen osa, Tolppa-apina. Tämä olikin nopeasti luettu, tarvittiin vain bussimatka ja reilu puolituntinen kirjaston sangen miellyttävässä lukusalissa.

Puolen tunnin kuluttua Kristian oli oveni takana kädessään muovikassi. Näin heti, ettei siellä ollut pesäpallomailaa, ellei markkinoille ollut tullut teleskooppimailaa. Kristian veti pesäpalloräpylän kassista ja löi sen ylpeänä eteeni ja sanoi: -Siinä! 
-Mikä toi on?
-Pesäpalloräpylä. 
-Miksi vitussa sulla on pesäpalloräpylä? 
-Sähän psit mua hakemaan pesäpallotarvikkeita. 
-Voi vitun pässi, mä pysin sua tuomaan pesäpallomailan! karjaisin. -Miten vitussa sä voit periä räpylällä siltä kusipäältä mun rahoja? 
Kristian alkoi niiskuttaa. -Mailat olivat loppu joten ajattelin tuoda edes räpylän. 

Tässä toisessa osassa Juoppohullun päiväkirjojen päähenkilö Juha päättää hankkia ansiotyön, ja pestautuu taksirengiksi, joita erään asiakkaana olleen naisen mukaan kutsutaan Tolppa-apinoiksi. Työ tuo mukanaan hulvattomia puolia, ja vapaa-aika kuluu hyvin pitkälti viihteellä ystävien, ihanan Kristianin ja persoonallisen Mikaelin seurassa. Kirjan loppupuolella Juha tutustuu Sirpaan, jonka kanssa päätyy yhteen ja saa myöhemissä osissa lapsen.

Kyllä nämä naurattavat. En nyt nauranut varsinaisesti ääneen niinkuin Tuomas Kyrön kirjoja lukiessa, mutta naurahtelin omituisesti julkisella paikalla silti. Vuorinen taitaa persoonallisen huumorin salat, ja mielellänihän minä näitä kirjoja luen uudelleen ja uudelleen. Kirjastohyllyssä odottaa vielä kaksi viimeisintäkin osaa, joten niistäkin kirjoitan lähiaikoina. Mietin, että voisiko Juoppohullun päiväkirja elokuvastakin tehdä jatko-osan, jossa Juha ja Sirpa saisivat lapsen? Minä ainakin katsoisin.

 

++++


Tänään on taas se päivä viikosta kun tieni kävi Joensuun pääkirjastoon. Viime viikolla tämä käynti taisikin jäää välistä, joten sitäkin paremmalla syyllä tänään. Uutuushyllyt eivät tarjonneet oikein mitään, mutta hyllyjen välissä kulkiessani mukaan sattui yhtä jos toista mieltä ylentävää. Tässä muutamia esimerkkejä:

Natascha Kampusch: 3096 päivää (rankka kirja, olen lukenut joskus silloin kun se ilmestyi)
Nick Hornby: Uskollinen äänentoisto (pidän Hornbystä, ja lisäksi tämä käsittelee vielä musiikkia)
Seppo Jokinen: Koskinen ja siimamies (aloitusosa komisario Koskisesta kertovalle sarjalle)
Maria Peura: On rakkautes ääretön (ihana, niin ihana kirja)
Laura Honkasalo: Sinun lapsesi eivät ole sinun (kuten edellisessä, aivan ihana kirja)
Jennifer Weiner: Lainakengissä (en ole pitkään aikaan lukenut tätä)

Eli hyvin monenlaista tälläkertaa. Ja noiden lisäksi muutama muu, kirjastosta on aina lähdettävä ison kassin kanssa, muuten käynti ei ole ollut onnistunut.

4 kommenttia:

 1. Hienoja löytöjä olet tehnyt kirjastosta. Kävin itsekin kirjastossa, mutta vähän tylsästi vain hakemassa varaamani kirjat. Joskus on aivan ihanaa vain valita vapaasti, mutta aika usein varaan niin paljon kirjoja, että ei pääse tekemään hurjia valintoja =)

  Ja Joensuun kirjasto = ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tulee aina kaikki varaukset Kontiolahden kirjastoautolle. Silloin kun pääkirjastossa käyn niin varaan aikaa ja seikkailen hyllyjen välissä, joka tuottaa aika usein tulosta. Tosin se myös meinaa sitä että kirjastonkirja pinot kasvaa välillä liiankin suuriksi.

   Joensuun kirjasto on tosiaan kyllä ihana.

   Poista
 2. Ahaa Joensuun kirjastosta näitä saa, olen lukenut tämän opuksen, kuten ykkösosankin, mutta luulin, ettei olisi hankintalistalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joensuun kirjastosta saa vaikka mitä, luulin tosin että Juoppiksia saa kirjastosta kuin kirjastosta. Tosin melkein aina tahtoo olla niin, että Vuorisen kirjat ovat aina menossa, mutta kiitos Joensuun kirjaston ja ilmaisen varausjärjestelmän nekin ovat käden ulottuvilla. :)

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!