torstai 14. maaliskuuta 2013

Katri Manninen: Bittitiikeri

Bittitiikeri
Katri Manninen
151 s. 
1998Bittitiikeri on kolmas osa tähän Katri Mannisen kirjoittamaan nuortensarjaan, johon kuuluu kirjat Sikabileet, Megakesä ja neljäs osa, Supersivari. Jokainen kirja on eri henkilön näkökulmasta kirjoitettu, ja tämä Bittitiikeri on kirjoitettu Elisan näkökulmasta.

Elisa on 19-vuotias lukionsa päättänyt tyttö joka on hakenut oikikseen mutta ei pääse sinne. Siitä järkyttyneenä Elisa värjää hiuksensa täysin vaaleiksi, vetää kännit ja menettää humalassa neitsyytensä tuntemattomalle miehelle. Morkkis on valtava. Kuitenkin hyviäkin uutisia tulee, kun Elisa pääsee opiskelemaan Helsingin mediaopistoon. Uudessa koulussa hän tutustuu internetin ihmeelliseen maailmaan, chattiin ja postituslistaan, joissa sanavalmiille Elisalle tuntuu miehiä riittävän. Kaksi kuitenkin kiinnostaa muita enemmän, mutta millaisia nämä olisivat oikeassa elämässä?

Katri Manninen on kirjoittanut tämän kirjan 23-vuotiaana. Olisin luullut että nuorempana, nimittäin kieli on paikoitellen aika lapsellista tai oikeastaan teinimäistä. Toisaalta, mukana on myös paikoitellen aika yksityiskohtaisia seksikohtauksia, näin nuortenkirjalle aika erikoista. Olen lukenut nuorempana nämä kaikki kirjat useampaan kertaan, tämä kirja saa nyt toisen tähden ainoastaan tämän internetissä seikkailun takia, aihe on siksi ihan mielenkiintoinen. Muuten, ei toimi enää. Ehkä silloin nuorempana, jos silloinkaan.

**

2 kommenttia:

  1. Mä muistelen lukeneeni tämän muutama vuosi sitten ja nykyiseen nettimaailmaan verrattuna tämä tuntui jo silloin aika vanhentuneelta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tää tuntui aika vanhentuneelta nettimaailmaa ajatellen, mutta onhan tämän ilmestymisestäkin toisaalta 15 vuotta. :)

      Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!