perjantai 27. tammikuuta 2017

Blogistanian kirjallisuuspalkinnot 2016: Omat ehdokkaani

Tänään on se päivä jolloin kirjabloggarit äänestävät vuoden 2016 parhaista kirjoista. Lukutoukan kulttuuriblogi emännöi Blogistanian Finlandiaa ja sen lisäksi tietenkin olen tällä viikolla miettinyt mitkä viime vuoden kirjoista olivat minulle "ne kaikkein parhaat". No, valinta ei ollut ihan helppo. Silti yllättävän vaivattomasti löysin jokaisesta kategoriasta ne kirjat jotka haluan laittaa ehdolle.

Blogistanian Finlandia 

3 pistettä:
Jukka Viikilä: Akvarelleja Engelin kaupungista

Akvarelleja Engelin kaupungista vain oli niin hieno. Kaunis, runollinen ja mahtava, kirja johon olisin halunnut upota viikkokausiksi mutta jota en malttanut olla ahmimatta. Kirja, joka on vieläkin mielessä vaikka lukemisesta on aikaa.

Riitta Jalonen: Kirkkaus
2 pistettä

Kirkkaus oli kaunis ja todella vahva kirja joka ryömi suoraan ihoni alle, suoraan sieluuni. Se sai minut rakastumaan kirjaan sekä Riita Jaloseen kirjailijana.

Annika Brusila: Kalliolla
1 piste

Kalliolla oli vuoden yllättäjä. Kirja joka Kirkkauden lailla meni suoraan sieluuni ja lukiessa seikkailin itkun ja naurun rajamailla. Brusilan kieli, oivaltava ja rytmikäs, se toimi tässä esikoisromaanissa todella hienosti ja teki kirjan lukemisesta hienon kokemuksen.

Blogistanian Globalia

Sara Stringsberg: Niin raskas on rakkaus
3 pistettä

Piirun verran runollinen kirja joka kulkee eteenpäin runollisesti ja kauniisti. Näin kuvaan kirjaa blogissani, kirjaa joka on jäänyt mieleeni kauniina sekä tarinaltaan voimakkaana. Ehdottomasti viime vuoden paras käännösromaani!

Miranda July: Avokämmen
2 pistettä

Avokämmen kuului käännöskirjallisuudessa vuoden 2016 yllättäjiin ja sai minut rakastumaan Julyyn. Absurdi, herkullisella tavalla hauska romaani joka lähti lähestulkoon lentoon. Todella hieno lukuelämys, juuri minun makuuni!

Sadie Jones: Kotiinpaluu
1 piste

Kipeä ja kaunis kasvutarina joka aiheutti minulle jopa ahdistusta. Hienot kirjat aiheuttavat suuria tunteita, joten se ei huonontanut lainkaan lukukokemusta - päinvastoin, se jäi vahvemmin mieleen. Hieno, hieno romaani mahtavalta kirjailijalta.

Blogistanian Tieto

Mari Manninen: Yhden lapsen kansa 
3 pistettä

En ole mikään aktiivinen tietokirjallisuuden lukija ja viime vuonnakin tietokirjasaldo jäi yhteen kirjaan. Yhden lapsen kansa olikin sitten sitäkin parempi, tärkeä ja aiheiltaan suuri kirja. Mari Mannisen tyyli on kuitenkin ihanalla tavalla kevyttä, joten kirjan lukeminen ei aiheesta huolimatta ollut raskasta.

Blogistanian Kuopus

Siri Kolu: Kesän jälkeen kaikki on toisin
3 pistettä

Pidän suunnattoman paljon Siri Kolusta. En ole tainnut lukea häneltä ainuttakaan kirjaa josta en olisi pitänyt mutta silti Kesän jälkeen kaikki on toisin oli vielä piirun verran parempi kuin muut. Vahva, tärkeä aihe jota Kolu kuvaa aidosti ja kauniisti. Rakastuin!

Salla Simukka: Sisarla
2 pistettä

Sisarla oli monella tapaa kaunis kirja, Simukan tarinan ja Saku Heinäsen kuvituksen kannalta. Nautin Sisarlan kauneudesta, kirjallisista vaikuttimista, Simukan kielestä... Nämä kaikki kolme tekivät yhdessä sen että Sisarlaan oli helppo upota.

Marja-Leena Tiainen: Viestejä koomasta
1 piste

Viestejä koomasta on taitavaa kerrontaa, Marja-Leena Tiainen todella osaa kirjoittaa nuorille. Se tasapainottelee fantasian ja todellisuuden rajamailla ja tekee sen niin hienosti että se innostaa varmasti monenlaisia lukijoita. Tiaisen kerronnan lisäksi kirjan todella hienosti rakennettu ja vahva aihe teki suuren vaikutuksen.

Tulokset julkistetaan 28.1. kello 10, nyt jännitetään!

28 kommenttia:

 1. Samoja löytyy listoiltamme, mutta tuo Brusila on minulle ihan vieras nimi, täytyypä tutustua! Avokämmentä en myöskään ole lukenut, mutta kuullut siitä hyvää, jonoon siis sekin. Kiitos vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arja, voin todella lämpimästi suositella Brusilaa! Se teki minuun todella suuren vaikutuksen <3 Avokämmen teki vähän erilaisen vaikutuksen, mutta oli todella hyvä sekin. :)

   Poista
 2. Minäkin äänestin Stridsbergiä, muuten on erilaiset listat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, ääniä laskiessani mietiskelin vain että on se rikkaus miten erilaisia kirjoja me bloggaajat luemme ja miten erilaisista kirjoista pidämme. <3

   Poista
 3. Hienot listat! Kirkkaus tosin jäi multa kesken, mutta tiedostin, että aika lukemiselle ei ollut oikea.
  Monta tuttua kirjaa, mutta myös monta mulle lukematonta. Ja myös monta sellaista, jotka haluaisin lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amma, jos joskus tuntuu että aika Kirkkaudelle saattaisi olla oikea niin suosittelen kokeilemaan. Minuun se teki suuren vaikutuksen. <3

   Poista
 4. Yllättäviä Kuopus-valintoja 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidi P, onko? Kuopus oli ehkä minulle kaikkein helpoin kategoria. :)

   Poista
 5. Yllättäviä Kuopus-valintoja 😊

  VastaaPoista
 6. Blogistanian Finlandia
  3 pistettä: Kaiho Niemisen Ihmissuden kronikka
  https://annelinkirjoissa.wordpress.com/2016/05/27/kaiho-nieminen-ihmissuden-kronikka/
  2 pistettä: Riitta Jalosen Kirkkaus
  https://annelinkirjoissa.wordpress.com/2016/11/29/riitta-jalonen-kirkkaus/
  1 piste: Ritva Siikalan Musta sielu valkonaama
  https://annelinkirjoissa.wordpress.com/2016/03/20/ritva-siikala-musta-sielu-valkonaama/

  VastaaPoista
 7. Krista, Leenan tavoin minäkin ilahduin etenkin Kotiinpaluusta listallasi. Minä luin kirjan englanniksi jo edellisvuonna, joten en voinut itse äänestää sitä, mutta se on kyllä viime vuosien voimakkaimpia lukuelämyksiäni.

  Mari Mannisen kirjan aion lukea pian; sitä on kehuttu niin paljon ja aihe on todella kiinnostava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisku, en rakastunut Jonesin ensimmäiseen suomennokseen niin täysin mutta Kotiinpaluu kyllä vei sydämeni. Niin hieno kirja <3 Yhden lapsen kansaa voin kyllä suositella!

   Poista
 8. Kappas, meillähän oli samojakin. Kuopuksessa kaksi samaa, Kesän jälkeen kaikki on toisin ja Sisarla ja samoilla pisteillä vieläpä!
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, Kuopuksen valinnat olivat minulle aika helppoja. Nuo vaan ovat jääneet vahvoina mieleen <3

   Poista
 9. Kuopukseen oli vaikea valita vuoden parhaat. Minäkin pidin valitsemistasi teoksista, mutta yksikään niistä ei sitten päätynyt omalle ehdokaslistalleni. Jännä nähdä, mikä voittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kia, minulle Kuopuksen valinta oli aika helppo. Nuo kirjat jäivät väkevimpinä mieleen monella tapaa <3 Vaikka kyllä viime vuonna on julkaistu paljon muitakin todella hyviä lanu kirjoja.

   Poista
 10. Kolme samaa: Akvarelleja, Sisarla ja Viestejä koomasta! Uskon, että Jalosen kirja olisi ollut listallani, jos olisin ehtinyt lukea sen loppuun. Kolun kirjan aion lukea piakkoin (oppilailleni ääneen).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, huomasinkin samat kirjamme kun laskin ääniä. :) Voi kuinka ihana kuulla että aiot lukea Kolun kirjan oppilaillesi, hieno kirja ja tärkeä aihe <3

   Poista
 11. Nyt sitten vaan jännittämään. Viikilästä ja Jalosesta olen samaa mieltä kanssasi. Tuo Kotiinpaluu kiinnostaa.

  VastaaPoista
 12. Engelillä mennään! Ykkösenä se on myös minulla. Olipa hieno kirjavuosi - ja seuraava alkanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuija, viime vuosi oli hieno kirjavuosi, mutta hienosti on tämäkin kirjavuosi alkanut <3

   Poista
 13. Jylun ja Jonesin kirjat menevät omalle lukulistalleni. :)

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!