keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Maria Kuutti: Anna ja Elvis ja vaahtokarkkivakooja

Anna ja Elvis ja vaahtokarkkivakooja
Maria Kuutti
Kuvittaneet Katri Kirkkopelto ja Ilmari Kettunen
104 s. 
2017
Karisto
Arvostelukappale kustantajalta


Maria Kuutin Anna ja Elvis -sarja on ollut varsinainen suurta iloa tuova löytö. Olen pitänyt jokaisesta sarjan osasta ja tuntuu että mitä pidemmälle sarja etenee, Annan ja Elviksen seura miellyttää minua aina vain enemmän. Tämän uuden osan löytäminen kustantajan katalogissa toi heti hymyn huulille - odotettavissa olisi siis ainakin hyvää mieltä.

Sarjan uusimmassa osassa Anna lähtee turistimatkalle Tampereelle. Mukaan tulevat myös Annan mummo, Elvis sekä tämän isä. Nähtävyyksien kiertelemisen ja Särkänniemessä huvittelemisen lomaan mahtuu myös hieman jännitystä: Anna ja Elvis huomaavat miehen joka seuraa heitä samoihin paikkoihin. Tämä kaksikko päättää selvittää kuka tämä naamiaisasuun pukeutunut mies oikein on ja miksi tämä seuraa heitä.


Tällä kertaa mukana on hieman jännitystäkin, oikeammin pieni arvoitus niin Annan ja Elviksen kuin lukijankin ratkaistavaksi. Kuka oikein on vaahtokarkkivakooja? Sitä piti minunkin aprikoida lukiessani enkä voinut olla hymyilemättä arvoituksen ratkettua. Kirjan loppuratkaisu on juuri sellainen kuin tähän sarjaan sopiikin: hauska ja veikeä. Sellainen joka varmasti naurattaa nuorta lukijaa, kun minäkin siitä kovasti pidin.

Lähipiiristäni löytyy toinenkin Annan ja Elviksen fani. Siskoni poika, herra kuusi-vee jolle minä olen lukutäti, pitää suunnattomasti Maria Kuutin kirjasarjasta. Lukutädiltähän hän on näitä kirjoja pikkuhiljaa saanut ja on tykännyt jokaisesta kirjasta kovasti. Onpa hän yhden vienyt eskariinkin luettavaksi lukuhetkellä. Luulen että tälle sarjan uudellekin osalle löytyy Savonlinnasta innokas lukija... Täditettäväni on ennen kaikkea mieltynyt Maria Kuutin huumoriin, sillä olen huomannut että hän pitää kaikkein eniten lastenkirjoista jotka ovat hauskoja. Kaksi kovinta juttua lastenkirjamaailmassa hänelle taitavat tällä hetkellä olla Puluboi sekä Anna ja Elvis.

Olen samaa mieltä täditettäväni kanssa, minäkin olen mieltynyt Anna ja Elvis -sarjan huumoriin. Maria Kuutin huumori toimii näköjään niin lapsille kuin vähän vanhemmillekin lukutoukille, sillä leveä hymy oli huulillani useaan otteeseen tätä uutta kirjaakin lukiessani. Kun Annan ja Elviksen uusiin seikkailuihin lisätään vielä tämä arvoituksen ratkaiseminen ja vauhdikas meno, saadaan tästä minulle ehdottomasti sarjan parasa osa.

Annaan ja Elvikseen tutustumisen voi aloittaa sarjan mistä osasta tahansa ja voin kyllä suositella - niin aikuisille kuin lapsille. Jo Maria Kuutin luomat hahmot ovat mahtavia: tietysti Anna ja Elvis ykkösenä. Muitakin hauskoja hahmoja mahtuu joukkoon, kuten vaikkapa Annan mummo. Hän on ainutlaatuinen!

Kirja sopii Helmet-lukuhaasteeseen kohtaan 22. Kuvitettu kirja. 
Muistin #satasuomalaista2017 haasteen! Tämä olkoon viides luettu kirja haasteeseen.

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva tää sun blogis ja kivasti kerrot kirjoista! :) Ihana banneri myöskin!
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Blogissani on sinulle haaste:
  http://tuntematon-lukija.blogspot.fi/2017/02/thrice-read-tag.html

  VastaaPoista
 3. Täytyypäs kokeilla joskus Annaa ja Elvistä! Kiva blogi sulla😍

  toverit.blogspot.com

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!