perjantai 23. joulukuuta 2016

Lukutoukan joulutervehdys


Joulu, joulu, joulu!

Tänään on aatonaatto ja olen innoissani ajatuksesta että huomenna herätessäni on toden totta jouluaatto. Olen todellakin joulutyttö ja vaikka marraskuun pimeinä ja synkkinä päivinä ajatus joulusta ja sen ilosta tuntui kaukaiselta niin kyllä se joulufiilis joulukuun edetessä löytyi. Viime viikot olenkin kuunnellut jouluradiota, pohtinut lahjoja ja iloinnut joulupostista.

Minulle yksi joulun tärkeimmistä asioista ovat joulukirjat, eli se mitä luen jouluna. Vaikka läsnä täällä meilläkin on lapsia ja saan iloita ihanan kummityttöni läsnäolosta koko joulun ajan (ja menoa varmasti riittää) niin aina löytyy lukemiselle aikaa. On muutamia hetkiä joulun pyhinä jolloin ennen kaikkea odotan lukemista: esimerkiksi jouluaattoilta, hetki jolloin on syöty, jaettu lahjat ja ihailtu niitä. Sitten tämä lukutoukka hiljentyy kirjan ääreen, sellaisen kirjan joka varmasti vie mukanaan. Tämän takia joulukirjojen valinta oli haastava: mikä olisi sellainen kirja. Luulenpa että hyllystä löytyi sopivia teoksia.

Joululahjojen saaminen on tietenkin aina ihanaa - mutta yhtä ihanaa on myös niiden antaminen. Pohtiminen, mikä sopisi kenellekin, mikä olisi sellainen mistä toinen varmasti ilahtuu. Viime vuosina olen lähestulkoon aina antanut kirjalahjoja ja varsinkin niiden pohtiminen on aina yhtä ihanaa - ja se ilo, kun lahjan saaja oikeasti pitää saamastaan kirjasta! Korvaamatonta. En ole mikään varsinainen askartelun tai ylipäätään käsillä tekemisen ihme, mutta tänä vuonna onnistuin tekemään aika mukavan näköisiä lahjoja. Mikäs siinä, paketoidessa kun Rami tonttu vartioi vieressä ja Jouluradio soi.

Lukutoukan kulttuuriblogi jää nyt joulutauolle. En aio päivittää blogia joulun pyhinä, ellei sitten tapahdu jotain aivan maata mullistavaa kirjaelämässäni - mutta sosiaalisen median kanavia kyllä päivitän joulunakin. Ainakin twitteriä ja instagramia kyllä päivitän, toivon mukaan myös Lukutoukan kulttuuriblogin facebook sivua. Mutta - tiistaina, Tapaninpäivän jälkeen, palaan taas blogimaailmaan!

Ihanaa, kaunista ja hyvien lukuhetkien täyttämää joulua teille, lukutoukan lukijat! Pitäkää toisistanne huolta, nauttikaa joulusta, lukekaa älkääkä stressatko. Kyllä se joulu sieltä tulee.

26 kommenttia:

 1. Joulutytölle tuokoon Joulupukki kiintoisia kirjoja; hyvänmielen joulupyhiä Sinulle:)

  VastaaPoista
 2. Hyvää joulua, parhaita kirjoja, lämmintä tunnelmaa! ❤

  VastaaPoista
 3. Ihanaa joulua Krista! Nautitaan joulutunnelmasta.

  VastaaPoista
 4. Hyvää joulua ja mukavia lukuhetkiä! 😊

  VastaaPoista
 5. Hyvää ja kirjarikasta joulua

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Mannilainen, kiitos toivotuksista näin myöhäisesti - ja ihanaa uuttavuotta sinulle! <3

   Poista
 7. Kohta loppuu kiire, lento
  Alkaa Joulun aika rento.
  Hiljaisuutta kuulostele,
  nuku, syö ja nautiskele.
  Kunnossa on silloin kuosi,
  kun taas alkaa Uusi Vuosi!
  Hyvää Joulua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, ihana runo - kiitos toivotuksista näin myöhässä. Hyvää uuttavuotta sinulle ja onnea ja hyviä lukuhetkiä ensi vuodelle <3

   Poista
 8. Toivottavasti joulusi oli mukava ja sait nipistettyä kaipaamasi lukuhetket. Ihanaa uutta vuotta ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villis, joulu oli kyllä ihana ja sain nipistettyä hyviä lukuhetkiä. Ihanaa uutta vuotta sinullekin! <3

   Poista
 9. Hauskaa joulua sinnekin, Krista! :) Itselläni on nyt menossa sen verran kiinnostava opus, etten voi olla suosittamatta sitä sinullekin. Kirja on nimeltään Naparetki -minun rakkaustarinani ja kirjailijana Bea Uusma. Enpä muista, milloin viimeksi olisi innostunut yhtä paljon tietokirjasta! Visuaalisesti kaunis ja upea kirja Andree-retkikunnasta, joka katosi Pohjoisnavalle 1897. En ole ollut koskaan kovin kiinnostunut naparetkeilystä, mutta kirjaa lukiessa kuulee korvissaan kylmän pohjoistuulen ja paneutuu kirjailijan kertomaan ihan täysin, kun tämä yrittää keksiä ratkaisua mysteeriin, mitä retkikunnalle lopulta tapahtui. Hankipa käsiisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keiju, kiitos, joulu oli kyllä ihana! <3 Kiitos hurjasti vinkistä, olen jotain kirjasta kuullutkin mutta sinun vinkkisi vuoksi aion kyllä ehdottomasti hankkia kirjan käsiini! Hyvää uutta vuotta sinulle ja hyviä lukuhetkiä ensi vuoteen <3

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!