keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Matt Haig: Poika nimeltä Joulu

Poika nimeltä Joulu
Matt Haig
Kuvittanut Chris Mould
Suomentanut Sarianna Silvonen
265 s. 
2016
Aula & coArvostelukappale kustantajaltaPoika nimeltä Joulu oli minulla luettavana parhaaseen mahdolliseen aikaan: juuri ennen joulua. Niillä hetkillä jolloin joulutunnelma oli parhaimmillaan, radioni soitti joulumusiikkia ja Rami-tonttu vartioi olenko kilttinä. Matt Haig toi minulle vielä roimasti lisää joulutunnelmaa, sillä kirjan kansi ei mielestäni valehtele: tässä on hyvät ainekset uudeksi jouluklassikoksi.

Poika nimeltä Joulu on ihana seikkailukertomus. Se on tarina siitä mitä tapahtui satoja ja taas satoja vuosia sitten kun Korvatunturi oli vielä synkkä ja lumenpeittämä korpi ja tontutkin olivat hyvin erilaisia kuin nykyään. Poika nimeltä Joulu kertoo pojasta nimeltä Nikolas, se kertoo joulusta, joulupukista ja siitä kuinka mikä tahansa on mahdollista.

Matt Haig on todella tavoittanut kirjaansa joulun hengen, juuri sellaisen johon voisin kuvitella palaavani vuosi toisensa perään - ja saattaa todella olla että palaankin sillä kirja tulee pysymään kirjahyllyssäni. Enkä sano että Poika nimeltä Joulu olisi kirja ainoastaan joulun aikaan luettavaksi, vaan sen voi lukea milloin tahansa, hyvän kirjan toivossa, hyvän mielen toivossa. Sillä tämä on hyvä kirja, kirja joka tuo varmasti lukijalle hyvää mieltä.

Poika nimeltä Joulu on kirja joka sopii takuuvarmasti kaiken ikäisille. Ja melkein kaikille. Hyvä on, ehken joulua inhoavalle kirjaa suosittelisi mutta meille joulutytöille ja pojille - meille tämä on ihanaa luettavaa. Matt Haigin luomaa tunnelmaa ja tarinaa vain korostaa Chris Mouldin mahtava kuvitus. Aivan pienimmille lukutoukille Poika nimeltä Joulu voi olla liian jännittävää kuunneltavaa, mutta yläikärajaa Haigin kertomukselle ei varmasti ole.

Kelle Poika nimeltä Joulu on? Meille, jotka pidämme joulusta, meille joilla on seikkailumieltä ja tahdomme lähteä uskomattomalle kirjalliselle matkalle. Meille, jotka tahdomme kirjalta hyvää mieltä, lämpöä ja ihania pilkahduksia huumoria joille minäkin naurahtelin useaan kertaan. Lapsille ja meille aikuisille, jotka emme luovu sisäisestä lapsestamme. 

4 kommenttia:

 1. Taisimme lukea kirjan aika lailla samaan aikaan :)
  Tästä kirjasta jäi tosiaan hyvä mieli ja muutama ajatus oli sellainen, johon olisi syytä palata aina säännöllisin väliajoin, kun uhkaa unohtua, mikä elämässä on tärkeää ja mikä ei.
  Ihania vuoden viimeisiä päiviä, Krista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amma, minulle jäi mieleen tuo että mikään ei ole mahdotonta. Sen ajatuksen yritän jättää elämääni pysyvästi! Samoin sinulle, ihania vuoden viimeisiä päiviä ja lukurikasta vuotta 2017 <3

   Poista
 2. En ole varsinainen jouluihminen, mutta tykkään lukea myös jouluisia hyvänmielen kirjoja, ehkä juuri sen hyväntuulisuuden tähden. Tämän aion lukea. :)
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, tämä oli todella sellainen hyvänmielen kirja jossa oli mukana tärkeitä ajatuksia. Mukava kuulla sitten mielipiteesi tästä <3

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!