keskiviikko 28. elokuuta 2013

Nuortenkirjaviikko: Tuija Lehtinen: Www.liisanblogi.net

www.liisanblogi.net
Tuija Lehtinen
287 s. 
2006
Otava


Kävin täydentämässä eilen nuortenkirja teemaviikon kirjavarastoja, ja melkoinen kasa kirjoja sieltä kirjastosta löytyikin. Kirjastopäivät ovat ihania, kun saa kaikessa rauhassa seikkailla hyllyjen välissä istua sitten kirjaston Pilkku kahvilassa.

Kirjastoreissun jälkeen meillä oli lukupiiri, ensimmäistä kertaa. Naisten pankin toiminnan lukupiiri sai nimekseen Lukevat leidit, joka on mielestäni ihana nimi. Keskustelimme Puolikas keltaista aurinkoa kirjasta, josta pidin suuresti, ja joka sai uusia ulottuvuuksia keskustellessamme siitä leidien kanssa. Torstaina on sitten Suomalaisen kirjakaupan lukupiiri, jossa luemme Ahernin Tapaaminen elämän kanssa.

Mutta sitten Liisaan! Liisan isä saa vuodeksi töihin liittyvän komennuksen Ruotsista, eikä Liisa halua lähteä mukaan. Hän käy kaikki vaihtoehdot läpi, ja keksii viimein isänsä sisaruskolmikon, jotka asuvat Big Cityssä. Liisa muuttaakin Tuiren, Markuksen ja Eiran luokse ja aloittaa siellä lukion, mitä erilaisempien ihmisten seurassa...

Samaan aikaan Liisa aloittaa blogin pitämisen. Liisa kirjoittaa teräviä huomioita niin sukulaisista kuin eläimistäkin, ja blogiin alkaa muodostua tiivis joukko ihmisiä jotka kommentoivat Liisan tekstejä. Mutta ketä nämä ihmiset ovat ja miten he ovat löytäneet tiensä Liisan blogiin?

Tuija Lehtinen ei petä! Olenhan minä lukenut tämän aiemminkin, tietenkin olen, mutta en kuitenkaan kovin montaa kertaa. Ehkä hieman yllätyinkin siitä, että kirja tuntui vieläkin niin hauskalta. Blogimerkinnät ovat oikeasti teräviä ja hauskoja, ja kommentit jotka blogiin tulevat, ovat vielä hauskempia. Lehtisen idea oikeasti toimii.

Niin kuin aina Lehtisen kirjoissa, on henkilökavalkadi kerrassaan hieno. Samaistuin hieman Liisaan juuri sen vuoksi että hän pitää blogia, ja muutenkin hän vaikutti kerrassaan mukavalta tytöltä. Suoraselkäiseltä ja reippaalta, jos näin voi sanoa. 

Liisan blogi löytyy netistäkin, täältä. Sitä ei tosin ole kirjoitettu enää moneen vuoteen, mutta voi sitä käydä silti vielä lueskelemassa.

Sori, mutta en löytänyt mitään rutisemista,

★★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!