keskiviikko 7. elokuuta 2013

Katja Jalkanen & Hanna Pudas: Rivien välissä (sekä minusta bloggaajana)

Rivien välissä
Katja Jalkanen & Hanna Pudas
168 s. 
2013
Avain


Sain viimeinkin käsiini Hanna Pudaksen ja Katja Jalkasen kirjoittaman kirjablogikirjan! Sain sen aiemmin jo arvostelukappaleena PDF tiedostona, mutta minkäs teet kun ei tyttö osaa vaan tietokoneelta kirjaa lukea. Siispä piti odottaa että kirjaston jonot pienenevät ja saan kirjan fyysisesti kätösiini. Eilen tuo päivä koitti, ja tänään pääsin kirjaa lukemaan.

Rivien välissä siis kertoo kirjablogeista. Siinä on tiukka yli 160 sivun paketti täyttä asiaa, ja mukana on aimo annos bloggaajien omia kommentteja jotka on saatu bloggareille tehdyn kyselyn perusteella. Osallistuin itsekin tuohon kyselyyn, mutta valitettavasti taisin tehdä sen aika kiireellä, ja vastaukset jäivät hyvin pintapuolisiksi.

Kirjan kirjoittajat ovat minulle blogimaailmasta tuttuja. Katjan Lumiomena blogi löytyy täältä, ja Hannan Kirjaintenvirassa on täällä. Naiset siis ovat täydestä sydämestään paneutuneet aiheeseen, ja sen huomaa. Teksti on asiansa osaavaa, ja varmasti myös sellainen ihminen, joka ei ole kirjabloggari eikä niin hyvin tunne alaa, saa tästä kirjasta paljon irti.

Löysin puutteenkin; blogilistasta puuttui ainakin muutama blogi. Kyllä, juu, minunkin blogini sieltä puuttui, mutta myös muutama blogi joita arvostan suuresti ja joista pidän. Kaikkia ei ehkä ole saanut mahtumaan, mutta milläköhän perusteella blogit on kirjaan valittu...

Olen pitänyt blogiani nyt noin kahdeksan kuukauden ajan. Mitä olen saanut? Paljon iloa. Uusia ystäviä. Ihanan yhteisön. Paljon uusia lukukokemuksia. Jotain korvaamatonta, josta olen vilpittömän iloinen. Bloggaajakollegani jaksavat ilahduttaa olemassa olollaan minua päivästä toiseen, ja jaksan iloita siitä yhä uudelleen ja uudelleen.

Olen peukuttava kirjabloggaaja, myönnän ja tunnustan. Onko se väärin? Ei minun mielestäni. Se vain todistaa sen, mikä pitää täysin paikkaansa, että minä luen erittäin vähän huonoja kirjoja. Aloitan kyllä jonkin verran huonoja kirjoja, mutta en halua tuhlata aikaani siihen että saattaisin huonon lukuelämyksen loppuun. Elämä on liian lyhyt huonoille kirjoille, ja on onnea kun on hyvä kirja kesken.

Toivotan kaikki lukijani, jotka ovat uusia tai edes sinne päin, tervetulleeksi, ja toivon että viihdytte. Toivottavasti jätätte jonkin merkin itsestänne, kommentit piristävät mieltäni suunnattomasti.

Ja kirjabloggaajat, olette <3. 


6 kommenttia:

 1. Ainakin johonkin Katja oli vastannut, että lopun linkkilista oli aika suoraan otettu Kotimaiset kirjablogit -ryhmästä. Minä en odottanut yhtään minkäänlaista mainintaa blogistani kirjassa, joten olin suunnattoman ilahtunut siitä, että blogini nimi kerran tekstissä mainittiin. Olen varmaan kyselyn aikoihin juuri aloittanut tai en vielä pitänyt edes blogiani, joten sitä en saanut enkä siihen ole vastannut siksi.

  Sinäkin olet ♥.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogiani ei varmaan silloin vielä ollut siellä listassa, luulisin. En yhtään ihmettele että blogisi nimi mainittiin, sinun blogillasi on ihana nimi. <3

   Poista
 2. Vaikka en ole kirjaa lukenutkaan (kun en asu Suomessa), niin se on ilahduttanut minuakin. Monet bloggaajat ovat sen myötä kertoneet omasta bloggaajuudestaan, ja se on ollut kiinnostavaa uuden bloggaajan näkökulmasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että näin mutkan kautta kirja on päässyt sinua ilahduttamaan. :) S

   Poista
 3. Minustakin tämä oli vallan hyvä tietopaketti. Tosin vaikea sitä on arvioida puolueellisena, kun ei tiedä, miltä se vaikuttaisi muiden lukijoiden silmissä.

  Lopun linkkilista on tosiaan aika suoraan Kotimaisten kirjablogien listasta otettu ja monta blogia sieltä uupuu (omanikin). Eihän kaikkia blogeja listaan ole tietenkään pystytty edes metsästämään, mutta olisi ollut tietysti ehkä paikallaan tarkistaa, että ainakin kaikkien kyselyyn vastanneiden blogit sieltä löytyvät. Monta hyvää (ja luultavasti kyselyyn vastannutta?) sieltä puuttui. Mutta pikkuseikkoja nämä ja ulkopuolinen lukijahan ei mokomasta tiedä mitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä vähän puolueellisena kirjaa lukee, mutta omiin silmiin se ainakin vaikutti erittäin hyvältä. :)

   Niin Katja minulle infosikin, että se on sieltä listasta, mutta hän valitteli kovasti että monta tärkeää jäi puuttumaan. Ehkä kirjasta otetaan uusintapainos ja puuttuvatkin saadaan mukaan. :)

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!