perjantai 30. elokuuta 2013

Tuija Lehtinen: Sara ja levottomat jalat

Sara ja levottomat jalat
Tuija Lehtinen
283 s. 
2001
Otava


Nuortenkirjaviikkoni jatkui (vaihteeksi) Tuija Lehtisen ja Saran parissa. Lainasin kirjastosta jokin aika sitten kolme osaa Sara-sarjasta, ja nyt vielä viimeinen osa, Missä olet Sara? on vielä lukematta.

Sara asuu enonsa luona Helsingissä, kun yhtäkkiä törmää entiseen poikaystävänsä Sidiin joka hakkaa Saran. Sara tekee paluun Käpy cityyn, mummonsa vanhaan taloon, ja muuttuu itselliseksi naiseksi. Kymppiluokalta tutut tyypit tuntuvat olevan vieläkin paikalla, ja pian Sara saa asuintovereitakin.

En saa millään järjestykseen mielessäni, mistä sarjan osasta pitäisin eniten. Kuitenkin Sara ja levottomat jalat on erinomainen kirja, ja se sai minut naurahtamaan ääneenkin pariin otteeseen. Kirja tarjoilee siis huumoria Tuija Lehtisen tapaan.

Sarassa on rosoa, sen kertoo tämäkin kirja. Saran luonnekaan ei ole siloiteltu, puhumattakaan sitten ulkonäöstä, ja Saran käytös voisi olla jonkun mielestä arveluttavaakin välillä. Itse löydän kyllä Sarasta aitouden ja sydämellisyydenkin, rosoisen pinnan alla.

Sarasta muuten kerrotaan Tuija Lehtisen novellikokoelmassa, Kundi kuin kameleontti. Siinä valotetaan hieman... enpäs kerro mitä, mutta lukekaa ihmeessä jos Sara kiinnostaa! En yleensä lue paljon novelleja, mutta tuon kirjan kyllä olen lukenut läpi.

Mitä olisin kaivannut lisää? Olisin kaivannut Romanssin, isolla R kirjaimella. Tosin Sara ei ole tyttö joka kulkee miesten talutusnuorassa, mutta sitä tämä kirja olisi ehkä tarvinnut ollakseen täydellinen.

★★★★½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!