lauantai 31. elokuuta 2013

Nimen vaihdos sekä Neljät häät ja yhdet hautajaiset

Neljät häät ja yhdet hautajaiset
Four wedding and a funeral
1 h 53 min
1994

Ohjaus: Mike Newell

Päärooleissa: Hugh Grant sekä Andie MacDowell

Ehkä tarkkasilmäisimmät huomasivatkin blogini nimenvaihdoksen. Vaihdoin blogini nimen Lukutoukan kulttuuriblogiksi siitä syystä, että haluan alkaa käsittelemään blogissani enemmän elokuvia, musiikkia ja teatteria, ja siitä syystä pelkkä kirjablogi ei enää toimi. Siitä huolimatta, pääpaino on edelleen kirjallisuudessa.

Aloitetaan siis elokuvalla, jonka katsoin lauantai illan viihteeksi.

32-vuotias poikamies Charles ei ole kohdannut sitä oikeaa naista. Naisia kyllä ympärillä pyörii, mutta sitä oikeaa ei silti ole löytynyt. Elokuva seuraa nimensä mukaisesti neljää hääjuhlaa, ja yksiä surullisia hautajaisia. Ihmiset Charlesin ympärillä siis menevät naimisiin - ja Charles myöhästyy häistä kuin häistä. Häissä Charles kohtaa kerta toisensa jälkeen hurmaavan amerikkalaisneidon Carrien...

Neljät häät ja yhdet hautajaiset toimii kuin tauti. Se ei kikkaile turhilla juonenkäänteillä, vaan on perinteinen romanttinen komedia siinä mielessä, että jo alusta saakka tietää miten lopussa tulee käymään. Minä en henkilökohtaisesti elokuvalta vaadikaan hirveästi yllätyksellisyyttä, romanttiset komediat ovat parasta mitä elokuvien saralla tiedän.

Neljät häät ja yhdet hautajaiset on myös aidosti hauska. Tietenkin Charles, jota esittää lempinäyttelijäni Hugh Grant, on loistava, mutta hänen ympräillään parveilee myös sivuhahmoja jotka saavat nauramaan. Sivuhahmot ovatkin yksi tämän elokuvan suola.

Mitä enempää voisin elokuvalta vaatia kuin lämminhenkistä huumoria ja romantiikkaa?

★★★★★

6 kommenttia:

 1. Hienoa, mukavaa kun kirjablogit käväisevät leffa- ja teatterimaailmassakin.

  Vaikka en yleensä pidä romanttisista komedioista, niin tämä on kyllä tosi hyvä. Hugh Grant on juuri sopivan höpso tällaisiin leffoihin, kaikki ne ilmeet ja eleet aina naurattavat :D

  Tuli muuten mieleen, oletko nähnyt sellaista kuin Green Card? (http://www.imdb.com/title/tt0099699/) Se on kanssa ihan hyvä :) Pidän juuri noista 90-luvun ja 1980-luvun lopun romanttisista komedioista. Sinulle on postia, Kun Harry tapasi Sallyn ja Uneton Seattlessa tulee myös mieleen näin äkkiseltään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Grantilla kyllä on ilmeet ja eleet hallussaan, näyttelemisen taito löytyy. :) Notting Hillissä esimerkiksi on juuri kohdallaan myös.

   En ole nähnyt tuollaista kuin Green card, mutta täytyy laittaa mieleen. Noista olen nähnyt kaikki mitä mainitsit, ja tykkään kaikista. Varsinkin Uneton Seattlessa on ihana. <3

   Poista
 2. Onnea "alanvaihdokselle", vai pitäisikö sanoa laajennukselle :D

  VastaaPoista
 3. Romanttiset komediat ovat ihania. Hugh Grant on loistava, esim. Notting Hill on yksi lemppareitani. Sävel ja sanat oli myös hauska Hugh Grant-leffa.

  Blogissani on sinulle haaste. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, Notting Hill on kyllä ihana, sekin on yksi lempielokuviani. :) Sävel ja sanat on kyllä myös hyvä.

   Käynpä heti tsekkaamassa haasteen. :)

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!