keskiviikko 7. elokuuta 2013

Tuija Lehtinen: Mirkka, lukiolainen

Mirkka, lukiolainen
Tuija Lehtinen
167 s. 
1988
Otava


Ihastuin niin paljon Mirkka ja riparikesä kirjaan, että päätin ottaa lukuun toisen osan Mirkka, melkein 16 kirjan kirjoista.

Mirkka, lukiolainen kirjassa Mirkka nimen mukaisesti aloittaa lukion. Mirkalla on ollut jäätelökesä, hän on työskennellyt jäätelökioskilla, ja nyt lukion aloittaminen jännittää. Varsinkin kun tuttavaperheen hieman ärhäkkä pippurisilmäinen Sepe saattaa tulla samalle luokalle... Touhua lukion arkeen aiheuttaa tietenkin touhukas Masa, jonka arjesta ei toimintaa puutu. Memmalla kirjoitukset ovat edessä, ja perhe aprikoi miten Memman mahtaa käydä. Mirkka lähettää kirjeiden myötä lämpimiä ajatuksia Amerikkaan Juusolle, jota ei sitten riparikesän Suomessa ole näkynyt. Onneksi posti kulkee...

Tämä oli jo aavistuksen verran paremmin muistissa kuin sarjan ensimmäinen kirja. Muistan kyllä että olen lukenut sarjan ensimmäistä ja toista kirjaa, mutta ne olivat vaikeasti saatavissa kirjastosta, johtuen ehkä siitä että olivat hieman vanhempia. Nyt, uusintapainosten myötä, näihin voi palata eikä tarvitse penkoa kirjaston varastoja.

Lainasin kirjastosta kaksi seuraavaakin nidettä Mirkka-sarjasta, joten nuortenkirja puolellakin on luettavaa vähäksi aikaa. Olen niin innoissani kun olen löytänyt taas tämän sarjan, nämä ovat sellaisia kirjoja jotka tuovat turvallisuuden tunnetta.

Mirkka-sarja, varsinkin alkuosat, ovat siis Tuija Lehtisen kirjailijataipaleen alkupuolta. Toki aikaisempiakin kirjoja löytyy, mutta myöhäisempiä vielä enemmän. Lehtinen on ollut aina tuottelias kirjailija, kirjoja tulee jatkuvalla syötöllä, niin nuortenkirjoja kuin viihderomaanejakin.

+ + + +

3 kommenttia:

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!