torstai 11. elokuuta 2016

Estelle Maskame: Dimimy - Kaipaan

Dimimy - Kaipaan
Estelle Maskame
Suomentanut Sirpa Parviainen
373 s. 
2016
Gummerus
Ostettu


Nyt se on luettu. Estelle Maskamen paljon huomiota saaneen trilogian päätösosa, Edenin ja Tylerin tarina. Onnekseni Maskamen trilogia on suomennettu nopeassa tahdissa, joten en ole joutunut kovin pitkiä aikoja odottamaan seuraavaa osaa. En ole joutunut pitkään vaivaamaan päätäni sillä, miten Edenin ja Tylerin seuraavassa osassa käy. Mutta nyt heidän tarinansa on luettu ja jäljellä on vain omat ajatukseni siitä miten heidän tulevaisuudessa käy.

Trilogian päätösosa alkaa hetkestä, jolloin Eden ja Tyler eivät ole puhuneet toisilleen vuoteen. Vuosi sitten Tyler jätti Edenin todella sotkuiseen tilanteeseen, jonka sotkuja ratkotaan edelleen. Eden on aloittanut yliopisto opinnot, ja palannut nyt kesäksi takaisin Santa Monicaan ja sitten sinne palaa myös Tyler. Nyt Edenin täytyy miettiä mitä oikeasti tuntee - hän muistaa kuinka vihainen oli kun Tyler lähti, mutta toisaalta tunteet Tyleriä kohtaan ovat vieläkin tallella. Mikä on lopulta tärkeää?

Dimimy on täydellinen päätös tälle trilogialle. En oikein itsekään tiedä miten olen innostunut Maskamen luomasta teinimaailmasta niin kovasti, sillä oikeasti se on omasta elämästäni kovin kaukana. Tai ehkä juuri siksi? Kirjat ovat minulle reitti toisiin maailmoihin ja toisesta maailmasta tämä amerikkalainen teinidraama todella on. Se, että sisarpuolet rakastuvat toisiinsa tuntuu jotenkin nurinkuriselta ja uskomattomalta ja ehkä juuri siksi on hienoa että Maskame on kirjoittanut juuri tästä aiheesta.

Maskamen trilogiassa on kuitenkin kyse paljon enemmästä kuin vain sisarpuolten rakastumisesta. Hän on kirjoittanut trilogian nuorten elämästä. Rakastumisesta, tunteista, mustasukkaisuudesta ja perhe-elämän vaikeuksista. Monia muitakin suuria asioita hän käy kirjoissa läpi, joista kasvaminen ja nuoruudesta aikuisuuden kynnykselle siirtyminen ei suinkaan ole se vähäisin. Estelle Maskame ei itsekään ole vanha, itse asiassa 19-vuotias, joten hän tietää mistä kirjoittaa. Hän tietää varmasti paljon teini-ikäisten elämästä, mutta en usko että jokainen kirjan aiheista koskettaisi suoraan hänen omaa elämäänsä. Jotenkin tämä nuori nainen on kuitenkin osannut sukeltaa suoraan kipeisiinkin teinielämän osa-alueisiin, ja uskon että monet nuoret löytävät tästä trilogiasta oman samaistumisen kohteensa.

En usko että Maskamen trilogia on kaikkia nuoria, saati sitten aikuisia, varten. Mutta silti uskon että se innostaa kirjan pariin myös monet sellaiset, jotka eivät muuten lue - kukapa trenditietoinen tyttö ei haluaisi lukea teinisensaatiota? Varmasti myös monet paljon kirjoja lukevat haluavat kurkistaa mistä näissä kohistuissa kirjoissa oikein on kyse - aivan niin kuin minäkin. Minä en ainakaan pettynyt, sillä Edenin ja Tylerin tarina tosiaan vei minut mukanaan.

Maskamen luoma tarina tuli päätökseensä - jatkon voimme kukin kuvitella mielissämme. Minä en ainakaan Edeniä heti unohda.

6 kommenttia:

 1. Hyvä suoritus nuorelta kirjoittajalta :)

  VastaaPoista
 2. Tämä trilogia tosiaan vei mukanaan! :) saa nähdä minkä trilogian seuraavaksi ottaisi lukuun. Jatko-osissa on aina omanlaisensa viehätys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Winna, niin vei! Ihana nuori kirjailija ❤ Oletko lukenut Kerstin Gieriä? Unien trilogia oli ainakin todella hyvää luettavaa!

   Poista
  2. Täytyy tutustua. Kiitos vinkistä :)

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!