tiistai 16. kesäkuuta 2015

Miia Vistilä: Rakkaat siskot

Rakkaat siskot
Miia Vistilä
2015
AmiComix


Lahja ystävältä


Sanon heti aluksi, etten voi ehkä olla täysin puolueeton kirjoittaessani Rakkaista siskoista sillä sarjakuvan tekijä, Miia Vistilä, on ystäväni. Sain Rakkaat siskot häneltä lahjaksi, ja kun viimein pääsin tätä lukemaan, toki halusin sen blogiinkin tuoda. Tunteeni kirjoittaessani Rakkaista siskoista ovat kuitenkin aidot, ja kehut tulisivat, vaikken Miia tuntisikaan.

Rakkaat siskot kertoo joukosta ystävyksiä, jotka tuntevat toisensa eri yhteyksistä. Mukana löytyy sisaruksia, työkavereita, kämppiksiä, ystävyksiä ja seurustelukumppaneita, eivätkä suhteet ole aivan yksinkertaisia. Kirjaan mahtuu mitä erilaisempia ihmissuhdesotkuja ja ylipäätään, nuoren ihmisen elämää.

Tiesin jo, kun aloin lukea Rakkaita siskoja, että tulen pitämään sarjakuvasta. Olen nähnyt Miian piirtävän sarjakuviaan, ja onpa hän piirtänyt minutkin pariin otteylieseen. Tiesin siis jo ennalta hänen tyylinsä, ja pidin hänen kynän jäljestään.

Sillä sama tyyli, josta ennalta pidin, jatkuu myös Rakkaissa siskoissa. En ole montaa kertaa blogannut sarjakuvista, joten en ehkä ole kaikkein paras arvioimaan kuvitusta. Miian tyyli on kuitenkin suhteellisen yksinkertaista, eikä hahmoissa ole erityisempiä kikkailuja: juuri sellaista mistä pidän. Tyypit ovat mukavan näköisiä, sen näköisiä että heihin voisi törmätä missä tahansa mukavassa baarissa.

Tarinakin kulkee eteenpäin joustavasti: henkilöiden elämät kietoutuvat toisiinsa niin kuin parhaimmassa lukuromaanissa. Ihmissuhdesotkuja tietenkin löytyy, niin kuin löytyy aina kun kasaan isketään isompi porukka ihmisiä. Sotkut eivät kuitenkaan ole tekemällä tehtyjä, vaan juuri sellaisia mitä elämässä kohtaa.

Rakkaat siskot pitää sisällään älykästä huumoria ja taitavaa kuvitusta. Sarjakuvan ystävien tähän kannattaa ehdottomasti tutustua, ja muidenkin kannattaa hypätä hetkeksi sarjakuvan maailmaan tämän avulla.

1 kommentti:

  1. Kuulostaa hyvältä! En ole tainnut koko tänä vuonna lukea yhtäkään sarjakuvateosta, vaikka niistä pidänkin.

    VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!