maanantai 29. kesäkuuta 2015

Emma Chase: Taklattu

Taklattu
Emma Chase
Suomentanut Helinä Kangas
277 s. 
2015
Bazar
Arvostelukappale


Jokin Taklatussa näköjään jäi mieleen pyörimään kirjan kansien sulkemisen jälkeenkin, sillä näin viime yönä kirjasta unta. Tarkemmin sanottuna näin unta kirjan bloggaamisesta, unessa aloitin bloggauksen kertomalla Taklatun olevan täydellinen kirja helteeseen. Ja niin se onkin.

Drew Ewans on komea mies. Hän on tottunut saamaan naisen kuin naisen, ja niin oikeastaan onkin. Pelkkä hymy, ja nainen on hänen. Drew ei suhteisiin tuhlaa aikaa, sillä kun hän on saanut naisen kaadettua, hän poistuu asunnosta. Drew työskentelee isänsä investointipankkiirifirmassa, ja saa yhtäkkiä kolleegakseen kauniin ja älykkään Katen. Drewin jalat ovat Katen edessä hyytelöä, ja ensimmäisen kerran elämässään hän on valmis tekemään lähes mitä tahansa naisen vuoksi. Paha vain, että Kate on varattu nainen, ja kilpailija töissä.

Taklattu on kuuma. Sanan varsinaisessa merkityksessä, nimittäin tästä kirjasta ei erotiikkaa puutu. Yleensä en tämänkaltaisia kirjoja kovinkaan paljon lue, mutta jokin Taklatussa kiinnosti niin paljon, että arvelin sen olevan hyvää luettavaa kesäpäiviin. Ja ehkä hieman yllätyin itsekin, sillä pidin tästä kirjasta aika paljon.

Vaikka kirjassa seksi näyttelee suurta roolia - sillä niin se näyttelee Drewin elämässäkin - niin juoni on silti hyvä, ja erittäin koukuttava. Naistenmies Drew rakastuu, ja haluaa saada naisen itselleen. Miten näiden kahden käy? Kyllä, minä ahmin tämän. Minä niin halusin tietää, miten Katen ja Drewin käy.

Drew vaikuttaa alussa täydelliseltä kusipäältä. Enkä ole varmasti ainoa joka näin ajattelee - näin varmasti ajattelevat myös ne naiset, joita Drew on kaatanut - mutta mitä pidemmälle kirja ja tarina etenee, sitä sympaattisemmalta kaverilta tämä naistenmies alkaa vaikuttaa. Siihen ei vaikuta ainoastaan hänen tunteensa Katea kohtaan, vaan myös se, miten läheiset välit hänellä on perheensä, ja erityisesti siskontyttönsä kanssa. Mies, joka rakastaa perhettään noin vilpittömästi, ei voi olla läpeensä paha.

Vahvan lukuromaanin nälkään Taklattu on ihan väärä teos. Ei sillä, että se olisi huonosti kirjoitettu (jota se ei ole), mutta kirja on todella kevyt, ja kuten jo sanoin, todella kuuma. Tämä on täydellistä lukemista helteiseen kesäpäivään, vaikka rannalla tai kotiparvekkeen aurinkotuolissa, jolloin kaipaa Viihdettä. Viihdettä isolla V kirjaimella.

En ole kovin tuttu eroottisen kirjallisuuden kanssa, joten en osaa vertailla tätä muihin lajinsa kirjoihin. Mutta se, mikä Taklatussa vetosi, oli se, että se oli kaiken lisäksi hauska! Katen ja Drewin kaksinkamppailu on hauskaa luettavaa, mutta kaikista hauskinta on lukea Drewin ja hänen siskontyttönsä juttelua. Se naurattaa, ja sulattaa sydäntä.

Minä olen ainakin aivan koukussa. Kirjalle on ilmestynyt englanniksi jo kolme jatko-osaa, ja odotankin kovasti milloin Bazar suomentaisi seuraavan osan, Twistedin.

1 kommentti:

  1. Helteitä odotellessa siis! Vai että hottis kamaa vielä, en lainatessa tiennytkään :-D

    VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!