keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Anne Muhonen ja Tiina Konttila: Sirkus Rinkeli


Sirkus Rinkeli
Anne Muhonen ja Tiina Konttila
2015
Robustos


Arvostelukappale


Olen näköjään löytänyt uuden kiinnostuksen kohteen: sarjakuvat. Nyt kun löysin sarjakuvaa ja lastenkirjallisuutta yhdistelevän teoksen Sirkus Rinkeli, niin olin todella iloinen sen tekijöiden ottaessa yhteyttä, josko minua kiinnostaisi tämä kirja.

Sirkus Rinkeli saapuu kaupunkiin! Tämän huomaa myös Aapo, joka kiinnostuu sirkuksesta, ja menee katselemaan sen pystyttämistä. Siellä hän tutustuu sirkuslaisiin, ja ystävystyy Epun kanssa, joka vielä miettii ohjelmanumeroaan. Seikkailua kirjan tapahtumiin tuo Siiri, joka pakenee pelottavaa Harppuunamiestä.

Sirkus Rinkeli on huippu! Kertakaikkiaan huippu! Tykkään suunnatomasti kuvituksen tyylistä, se on minun makuuni sopivan lapsenomaista ja hassua. Erityisesti se, miten sirkuksen tyypit on kuvattu, on ihanaa, ja saa melkein nauramaan ääneen.

Sirkus Rinkelissä ei toki pelata ainoastaan kuvituksella, vaan mukana on kiva tarina. Siinä on mukana seikkailua, joka varmasti miellyttää lapsia, koska ei kuitenkaan ole liian jännittävä. Voin jo kuvitella, miten luemme tätä siskonpoikani kanssa, sillä hän on varmasti juuri sopivassa iässä tälle kirjalle.

Olen niin iloinen, että olen löytänyt sarjakuvien maailman. Jotenkin Sirkus Rinkeli saa minut innostumaan vielä enemmän sarjakuvista, ja saa minut varmasti menemään sarjakuvahyllylle seuraavan kerran kun käyn kirjastossa. Mutta kuinka paljon hyviä lastensarjakuva albumeita on olemassa? Haluaisitteko vinkata minulle hyvistä sellaisista?

Tekijöitä on siis Sirkus Rinkelissä kaksi, ja molemmat ovat osallistuneet hahmojen luomiseen. Sen huomaa, sillä hahmoissa on jonkin verran eroavaisuuksia tyylillisesti. Se on silti vain hauskaa, ja tuo kirjaan oman kivan lisän.

Millainen kirja olisi ollut värien kanssa? Sitä jää väkisin miettimään, sillä näihin hahmoihin olisivat varmasti väritkin mainiosti sopineet.

Sirkus Rinkeli on varmasti todella mukavaa lukemista lapsille, mutta kyllä siitä aikuinenkin nauttii kovasti. Ja kuulinpa muuten huhua, että tähän on ehkä tulossa jatkoakin... Jee!

3 kommenttia:

 1. Kiva että viihdyit sirkuksessa! :)
  Minäkin jäin vähän kaipaamaan värejä, ne kun tuntuvat kuuluvan sirkukseen ja usein lapsetkin innostuvat paremmin värillisistä jutuista.

  VastaaPoista
 2. Sirkus Rinkeli ! Niin reimastuttava nimi että haluan heti saada tuon kirjan :D

  VastaaPoista
 3. Minäpä kurkkaan josko löytyisi jo kirjastosta, vaikuttaa kivalta! Olisi kiva lukea välillä sarjakuvaa josta en ahdistu, nyt molemmissa seuraamissani sarjoissa tapahtuu niin kauheita ettei melkein haluaisi lukea (mutta pakkohan se on). :)

  Oletko lukenut jo Kati Närhen sarjakuvia? Saniaislehdon salaisuudet on ensimmäinen osa ja pidin siitä kovasti.

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!