torstai 18. kesäkuuta 2015

Asta Ikonen: Roosan rokkibändi

Roosan rokkibändi
Asta Ikonen
164 s. 
2015
Reuna kustannus

Arvostelukappale


Vaikka Asta Ikonen on tullut tutuksi erityisesti nuortenkirjailijana, on minulle hän kaikkein tutuin edellisestä kirjastaan, Rakkautta rappukäytävässä. Pidin Ikosen tyylistä tuossa mainiossa viihderomaanissa, ja siksi tämä uusi nuortenkirjakin kiinnosti.

Roosa on lukion ensimmäisellä luokalla, ja toivottomasti rakastunut. Rakkauden kohde on abiluokalla oleva Patrik, joka on täysin saavuttamaton. Täysin saavuttamaton siihen saakka, kunnes Roosa pyrkii laulamaan Patrikin bändiin... Ja pääsee! On edessä treenejä ja keikkareissuja, ja kaikki tuo lähellä Patrikia. Kuitenkin pian koko musiikon elämä alkaa hieman epäilyttää Roosaa, kun hän ei kelpaakaan sellaisena kun on.

Olen ehkä joskus nuorempana lukenut Asta Ikosen nuortenkirjoja, mutta muistan tällä hetkellä nimen ainoastaan Rakkautta rappukäytävässä kirjasta. Pidin siitä, ja Asta on omanlaisensa tyyli, joka minuun vetoaa jollain lailla. Tuo tyyli sopii nuortenkirjaan todella hyvin, ja ehkä Ikonen onkin omimmillaan kertoessaan nuoren tytön elämästä.

Siihen en ota kantaa, onko Remulat bändin nousujohteinen ura täysin realistinen. En tiedä musiikkimaailmasta juuri mitään, enkä ainakaan siitä, miten nopeasti bändi voi kuuluisuuteen nousta. Mutta kirjan ei tarvitsekaan olla realistinen ollakseen hyvä, ja Roosan rokkibändiä luki mielellään.

Täytyy tunnustaa, etten aluksi hirveästi pitänyt Roosasta. Ehkä hänen toivottoman tuntuinen rakkautensa Patrikiin oli se, joka sai negatiivisia tunteita aikaan - enpä ole viime aikoina tuollaisia tunteita kokenut, joten en pystynyt samaistumaan Roosaan. Pikkuhiljaa kuitenkin Roosa alkoi kuitenkin saada sympatioitani, ja loppujen lopuksi hän osoittautui fiksuksi nuoreksi naiseksi. Eli jonkin asteista kasvutarinaakin oli kirjassa havaittavissa.

Ikosen kirjoista varsinkin hieman vanhempi Deittaillaan.fi kiinnostaisi kovasti, joten sen aion seuraavaksi kirjastoreissulta käsiini hankkia. Ikonen on mielenkiintoinen, oma ääninen kirjailija, johon kannattaa tutustua.

1 kommentti:

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!