lauantai 13. kesäkuuta 2015

Dekkariviikko: Jarkko Sipilä: Mies kuumasta

Mies kuumasta
Jarkko Sipilä
235 s. 
2015
CrimeTime
ArvostelukappaleJarkko Sipilän uusin Takamäki kirja jäi viimeiseksi kirjakseni dekkariviikolla. Päätin omalta osaltani tämän tapahtuman jo eilen, jolloin vaihdoin kesken olevan Outi Pakkasen kirjan aivan toisenlaiseen teokseen, sillä tuli sellainen olo, että murhat riittävät nyt. Olen yleensäkin tottunut hyppäämään kirjaa vaihtaessani tunnelmasta toiseen, eli vaihtamaan genreä aina yhden kirjan jälkeen. Dekkarista chick litiin, lastenkirjasta kauhuun. Yksi kutakin. Neljä dekkaria oli liikaa minulle, vaikka tarkoitus oli lukea dekkareita koko viikko.

Jarkko Sipilän Mies kuumasta kuuluu Takamäki sarjaan, josta Sipilä on minulle tuttu. Tässä kirjassa komisario Takamäen murharyhmä pääsee selvittämään väärennettyjen euroseteleiden tapausta, josta ei toimintaa puutu. Ataripoliisi Suhonen, joka tutkii alamaailman tapahtumia, löytää yhteyksiä kansainväliseen terrorismiin. Loppujen lopuksi ollaan jo niin kuumilla jäljillä että se polttaa.

Olen tätä ennen lukenut yhden Sipilän kirjan, Luupuiston. Se oli ensimmäinen kosketukseni tähän dekkaristiin, ja tutustuminen oli silloin jo mieluista. Mutta silti, jotenkin Mies kuumasta iski vielä Luupuistoakin kovemmin. Vaikka terrorismi ja väärennetyt rahat eivät ole ihan ominta aluettani dekkareissakaan, niin silti, muutakaan toimintaa ei tästä kirjasta puutu.

Mikä minuun eniten kolahtaa Mies kuumasta kirjassa, on Sipilän tapa kirjoittaa. Kaikesta näkee, että kirjailjia on kokenut rikostoimittaja, jolla on rikostermistö hallussa. Ja Sipilän huumori, en voi olla rakastamatta sitä! Harvoin dekkarin kanssa saa nauraa niin paljon, kuin Sipilän kanssa olen nauranut.

Mies kuumasta on täynnä hyviä hahmoja. Takamäki on huipputyyppi, mutta suosikikseni silti nousee parivaljakko Suhonen ja Lievonen, jotka tässä kirjassa ovat merkittävässä roolissa. En tiedä, onko Lievonen vakituisessa roolissa Sipilän kirjoissa, mutta toivoisin, että törmäisin häneen jatkossakin! Tyyppi on mahtava.

On mahtava ajatus, että voin aloittaa Takamäki sarjan alusta. Lukemista ei ole haitannut, että olen aloittanut sarjan keskeltä, ja olen hyvin päässyt tyyppien matkaan. Silti haluan tietää, miten sarja on alkanut, ja aionkin seuraavalla kirjastoreissulla hankkia alkupään kirjoja käsiini.

Takamäki sarjaan kannattaa tutustua, jos pitää huumorista ja hyvin kuvatuista rikoksista. Ja hyvästä dekkarista.

7 kommenttia:

 1. Minun pitäisi selvittää vielä yksi dekkari, mutta kun perjantaina saapui kirja.... Luin siitä vain joitakin sivuja.

  Muutenkaan kesken oleva dekkari ei innosta. Olisinpa lukenut sen viikon alussa. Nyt todellisuus ja kirja kohtaavat liian hyvin.

  En ole ikinä lukenut Sipilän kirjoja. Kokeilin itse rajojani hyvin erilaisen dekkarin kanssa, jonka bloggaan huomenna.

  VastaaPoista
 2. Sipilältä olen joskus muistaakseni lukenut jonkun alkupään Takamäki-kirjan, mutta sen jälkeen en sitten muuta. Pitäisi kyllä lukea lisää.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Toivot tapaavasi Lievosen jatkossakin. Luitko kirjan loppuun asti?

  VastaaPoista
 5. Toivot tapaavasi Lievosen jatkossakin. Luitko kirjan loppuun asti?

  VastaaPoista
 6. Toivot tapaavasi Lievosen jatkossakin. Luitko kirjan loppuun asti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olinkohan ilmaissut itseni huonosti. Luin kirjan loppuun asti, tietenkin, ja kuten bloggauksessa kirjoitin, aion lukea Takamäki sarjan aiempia osia. Niissä toivon tapaavani Lievosen. -Krista

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!