lauantai 20. kesäkuuta 2015

Meri Savonen: Peippometsän bändikilpailu

Peippometsän bändikilpailu
Meri Savonen
Kuvitus Johanna Lumme
2013
Robustos

Arvostelukappale


Peippometsän bändikilpailu on täydellistä lukemista juhannuspäivään, se nimittäin kertoo kilpailusta, joka käydään nimenomaan juhannuksena. Tätä en tiennyt, ennenkuin kirjan aloitin, mutta se oli todella mukava yllätys.

Metsämarjat bändi valmistautuu Peippometsän bändikilpailuun, joka käydään juhannuksena. Heillä on kisassa kova vastus, nimittäin siihen osallistuu myös todella suosittu Ilvespojat. Palkinto on tavoittelemisen arvoinen, sillä voittaja pääsee rock-manageri Teppo Tikan järjestämälle kiertueelle. Kannattaako voittoa kuitenkaan tavoitella keinolla millä hyvänsä?

Dekkarin jälkeen Peippometsän bändikilpailu oli todella hyvää luettavaa, sillä tämä oli ennen kaikkea mukava tarina. Toki mukana oli vähän jännitystäkin, sillä pitihän kaverusten kanssa jännittää sitä, tulisiko Metsämarjoille voitto vai ei.

Peippometsän bändikilpailu ei ole pelkästään tarina kilpailusta, vaan se on ennen muuta tarina ystävyydestä. Metsämarjojen ystävyys heijastelee läpi koko tarinan, ja sen varmasti huomaa nuorempikin lukija.

Meri Savonen on saanut kirjaan myös opettavaisen puolen. Sen, miten unelmia kannattaa tavoitella, muttei kuitenkaan voitto ole aina se ainoa oikea juttu. Vaikka kilpailussa kävisi miten tahansa, voi kilpaileminen olla mukavaa, ja osallistumisen arvoista. Eikä aina kannata voittaa keinolla millä hyvänsä.

Johanna Lumpeen kuvitus on myös onnistunutta. Eläimet ovat todella mukavan näköisiä, ja viehätyin varsinkin Ilvespojat yhtyyen jäsenistä.  Värejä on käytetty hyvin, ja kuvitus on rauhallista eikä levotonta. Uskon että tällaisen kuvituksen ja tarinan kanssa lapsi rauhoittuu helposti hetkeksi kuuntelemaan tarinaa.

Minusta olisi mahtavaa lukea Peippometsän bändikilpailuun jatkoa. Tähän saisi nimittäin todella hyvin jatko-osan, ja Metsämarja bändin jäsenistä olisi kivaa lukea lisää - tekijät, vink vink! Lukijoita varmasti riittää!

Kirjassa käytetään paljon musiikkitermistöä, ja siksi onkin todella hieno ajatus, että kirjan lopussa on musiikkitermistö. Termit on selitetty lapselle tutulla kielellä, ja näin lapsikin pääsee sisään musiikin maailmaan, ja oppii tuntemaan uusia termejä. Todella hyvä idea!

Viikon kuluttua luen varmasti Peippometsän bändikilpailua siskonpoikani kanssa, jonka uskon varmasti kirjasta tykkäävän. Kiitos kirjasta kirjailijalle ja kustantajalle, tästä on varmasti iloa!

1 kommentti:

  1. Hei, tämähän vaikuttaa kivalta. :) Ja tuo musiikkisanasto on mukava lisä.

    VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!