lauantai 6. kesäkuuta 2015

Sari Airola: L niin kuin Leopardi

L niin kuin Leopardi
Sari Airola 
2015
WSOY


Arvostelukappale


Kun on lukenut kirjan, joka käy tunteisiin vahvasti, eikä pelkästään positiivisella tavalla on sen jälkeen ilman muuta vuoro lastenkirjan. Minulla vuorossa oli ihana Sari Airolan tuore kirja L niin kuin leopardi, joka hurmaa jo kannellaan.


Eräänä päivänä pikku Leopardin eteen alkaa ilmestyä kirjlaimia. Löytyy E, joka on vähän niin kuin tikapuut, löytyy L, löytyy soikea O... mitä ne kirjaimet oikein ovat, ovatko ne leluja? Eivät kuitenkaan, mutta jotain jännittävää. Sitä ihmettelevät pikku Leopardi ja Kisuli.

Eräästä syystä olen hyvinkin tuttu Sari Airolan tuotannon kanssa. Hän on kuvittanut useita kirjoja, mutta myös kirjoittanut muutaman oman. L niin kuin Leopardi on siis uusin, ja mielestäni ehdottomasti yksi hienoimmista: huomaa miten hän on kehittynyt kuvittajana. Leopardi ja Kisuli ovat kertakaikkiaan hurmaavia tyyppejä, ja varmasti myös lasten mieleen.

Kirjan ideakin on ihana: opetellaan kirjaimia, ja mietitään, mikä sana kirjaimista muodostuu. Tämä kirja ei siis ihan pikkuisille ole suunnattu, vaan sellaisille, jotka juuri opettelevat kirjaimia. Esimerkiksi minun täditettäväni, pikku herra kohta 5-vee, olisi ehkä juuri sopivassa vaiheessa tätä kirjaa ajatellen. Siispä luulenkin, että luen tätä kirjaa vielä kesällä hänen kanssaan!

Tässä lastenkirjassa on kyllä kaikki palikat kohdallaan: juoni on todella hyvä, se antaa lapselle miettimistä kun mietitää, mikä sana kirjaimista muodostuu. Kuvitus on lämminhenkistä, ja kuvat elävät. Tuntuu että haluaisin ottaa Leopardin syliini!

Jos sinulla siis on lukemaan opettelevia, kirjaimia miettiviä ihmisen alkuja lähipiirissäsi, on L niin kuin Leopardi todella hyvä kirja hänelle. Ja kyllä aikuinenkin pakeni Leopardin ja Kisulin maailmaan hetkeksi mielellään.

2 kommenttia:

  1. Tämä kirja vaikuttaa todella ihastuttavalta! Pidän kirjan ideasta, ja kansikuva on todella suloinen. :)

    VastaaPoista
  2. Minustakin kirjan idea on todella kiva. :) Kuvitus on kertakaikkiaan ihanaa, tykkään yleensäkin tekijän tyylistä, ja tässä kirjassa Sari Airola on kyllä parhammillaan <3

    VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!