perjantai 19. kesäkuuta 2015

Sophie Kinsella: Himoshoppaaja tähtien tiellä

Himoshoppaaja tähtien tiellä
Sophie Kinsella
Suomentanut Irmeli Ruuska
471 s. 
2015
WSOY
Arvostelukappale


Joidenkin romaanihahmojen pariin on vaan aina ihana palata. Sellainen on myös Becky Brandon, Himoshoppaaja, josta on kirjoitettu jo seitsemän kirjaa. Ja nyt, käsissäni oli viimein uusin Himoshoppaaja kirja.

Becky, Luke sekä heidän tyttärensä Minnie ovat keskellä seikkailua: he ovat muuttaneet Los Angelesiin, keskelle loistetta! Muutto oli edessä Luken työkuvioiden takia, eikä Beckyllä ollut mitään sitä vastaan. Beckyllä kuitenkin menee Los Angelesissa työpaikka nenän edessä, ja on aika keksiä jotain uutta. Tällä neuvokkaalla naisella ei siihen mene kauaa, vaan pian hän saa idena: hän ryhtyy tähtien stylistiksi. Enää tarvitsee vain päästä tähtien luokse, ja se vaatii pari ajatusta...

Sophie Kinsella on tuottelias kirjailija, ja häneltä on suomennettu monta muutakin romaania kuin Himoshoppaajat. En muista, minä vuonna edellinen sarjan kirja on ilmestynyt, mutta siitä tuntuu olevan iäisyys (joka ei varmastikaan pidä paikkaansa). Tuntui vain niin ihanalta päästä taas seikkailulle tämän höpsön naisen kanssa.

Pidän tästä sarjasta, pidän todella paljon. Becky on hassu tyyppi, mutta täytyy myöntää, että jos tapaisin hänet kasvokkain, en ehkä pitäisi hänestä. Kirjan sivuilla hänestä on hauskaa lukea, ja hänelle voi jopa nauraa, mutta en tiedä haluaisinko silti olla hänen ystävänsä. Beckystä voi saada alkuun kuvitelman, että hän on pinnallinen ja vain vaatteiden perässä, mutta kuitenkin, tämän kaiken alla asuu kultainen ja lämmin ihminen, jolle perhe ja läheiset ihmiset ovat kaikki kaikessa.

Kesä on todella hyvää aikaa chick lit kirjoille. Se on toki hyvää aikaa myös dekkareille, ja ylipäätään hyville kirjoille, mutta myös chick lit kuuluu minun kesääni. Kinsellan kirjat ovat chick litiä parhaimmillaan, sillä kirjoista löytyy romantiikkaa ja paljon huumoria. Sophie Kinsella taitaakin olla yksi tunnetuimmista chick lit kirjoilijoista tätä nykyään.

Himoshoppaaja tähtien tiellä ei petä lukijaa, joka pitää tästä sarjasta. Mukana on nimittäin Los Angelesin kuvioissa tuttuja tyyppejä, on kirjoista tuttua huumoria sekä sopivasti romantiikkaa. Mukana on myös hyvä aste jännitystä, minä ainakin jännitin kirjan loppusivuille saakka.

Josta pääsemmekin siihen, eli loppuun. Voi ei, jopas on kirjailija jutun tehnyt! Nimittäin, kirja jäi ihan kesken. En tietenkään kerro enempää, mitä lopussa tapahtui, mutta kerron sen, että jotain jäi todella kovasti kesken. Lopussa oli vain lause: "Pian Beckystä taas kuullaan!". Miten jaksan odottaa? Miten?

Lopusta huolimatta Himoshoppaaja tähtien tiellä on todella hyvä kirja. Se naurattaa ja ihastuttaa. Se ärsyttääkin välillä. Kinsella on todella taitava!

4 kommenttia:

 1. Luin itsekin tämän kirjan viime viikolla. Loppu oli kyllä varsin kutkuttava! T:Maria K

  VastaaPoista
 2. Olen samaa mieltä siitä, että Kinsellan kirjat ovat chick litiä parhaimmillaan. Olen yleensä tykännyt niistä, mutta tällä kertaa tunnuin takertuvan jokaiseen pikkuseikkaan ja lopulta koko lukukokemus lässähti. Becky on kuitenkin niin hauska hahmo, että hänen seikkailujaan (tai toilailujaan) on hauska seurata silloin, kun kaipaa kepeämpää luettavaa.

  VastaaPoista
 3. Minä olin hupsuuksissani vähän vältellyt näitä Himoshoppaaja-kirjoja kun ajattelin etten pitäisi niistä, mutta sitten kuuntelin ensimmäisen äänikirjana ja.. Nyt menossa on vasta kirjoista toinen, mutta uskon palaavani Beckyn pariin vielä monta kertaa. Kinsellalla tuntuu pysyvän huumori ja hyvä tarinankerronta hyvin balanssissa. Harmi vain, että saman lukijan lukemana minulla on näitä jäljellä enää kaksi. Mukava joka tapauksessa kuulla, että taso säilyy vaikka kirjoja on takana jo monta!

  VastaaPoista
 4. Luin viimeisimmän himoshoppaajan enkunkielisenä viime viikolla ja muakin jäi kaivelemaan tarinan jääminen kesken. En oikein tiedä, mitä Beckystä ajattelen. Toisaalta hän ärsyttää minua pinnallisuudellaan ja järjettömällä shoppailuinnollaan, mutta ovathan kirjat erittäin hauskoja, joten jokainen osa on tullut luettua. -Sirppu

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!