lauantai 13. kesäkuuta 2015

Elokuva: Varasto

Varasto
1 h 40 min
Ohjaaja Taru Mäkelä
Pääosissa Kari-Pekka Toivonen, Minttu Mustakallio, Aku Hirviniemi
2011


Pitkään aikaan en ole tehnyt leffapostausta. Elokuvabloginikin lopetin ihan siitä syystä, etten katsonut tarpeeksi elokuvia blogatakseni parhaista. Eilen katsoin pitkästä aikaa elokuvan - hyvän sellaisen, josta kannattaa kertoa.

Varasto kertoo Antero Rouskusta, maalikaupan varastomiehestä. Hänelle ei ole jaettu kaikkein parhaita kortteja, mutta silti Antero pärjää elämässä. Pelkkä maalikaupan palkka ei kuitenkaan hänelle riitä, vaan hän muu tiskin ohi tuttavalleen tavaraa. Antero tutustuu lähemmin maalikaupassa työskentelevään Karitaan, johon ei kuitenkaan tahdo kiinteää suhdetta. Mutta Karita ei ole ihan samaa mieltä...

Varasto perustuu Arto Salmisen samannimiseen romaaniin. Se olikin yksi syy, miksi elokuva minua kiinnosti, sillä pidin Salmisen kirjasta kovasti, niin kuin olen tainnut pitää jokaisesta kirjasta, jonka olen häneltä lukenut. Salmisen huumori kolahtaa minuun, ja halusin kokeilla, toimisiko se myös elokuvan muodossa.

Ja toimihan se. Varasto on siunattu hyvillä näyttelijöillä, ja ennen kaikkea Minttu Mustakallio revittelee Karitan roolissa aivan mahtavasti. Myös sivuosassa oleva Vesa Vierikko on todella hyvä, ja naurattaa. Ei Kari-Pekka Toivonenkaan huono ole, ja Aku Hirviniemikin on mainio. Silti shown varastaa täysin Minttu Mustakallio, jolle ei yksinkertaisesti voi olla nauramatta. Karitan nauru on vaan yksinkertaisesti niin tarttuvaa...

Kannessakin sanotaan, että Varasto on (epä)romanttinen elokuva. Se ei missään nimessä ole mikään romanttinen komedia, vaan ennemmin sanoisin sitä jonkinlaiseksi tragikomediaksi. Mutta hauska se on, ja minuun kolahti kyllä Varaston huumori elokuvassakin.

Varasto ei ole ihan tyhjänpäiväinen komedia, vaikka se naurattaakin. Siinä on kuitenkin idea. Sen huumori on mustaa, ja vaikkei se välttämättä älylään loistakaan, niin hauskaa se on silti.

Varasto on katsomisen arvoinen elokuva, ja siinä sivussa suosittelen myös Arto Salmisen tuotantoa, jonka helmiä ovat minulle olleet Varasto ja Kalavale.


1 kommentti:

  1. Samaa mieltä, katsomisen arvoinen elokuva on. Isona plussana hyvät näyttelijät.

    VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!