tiistai 16. huhtikuuta 2013

Kirjastoautolla pitkästä aikaa.

Tässä on mennyt muutama viikko aikaa etten ole käynyt kirjastoautolla laisinkaan, ja varauksia on ennättänyt kertyä iso kasa. Siispä suurten kantamusten kera lähdin sieltä tänäänkin, vielä tavallista suurempien.

Tässä muutamia ihanimpia saapuneista varauksistani:

Katja Kettu: Kätilö
Tarquin Hall: Vish  Puri & kadonneen palvelijattaren tapaus
Mikael Niemi: Veden viemää
Ally O'Brien: Agentti
Kati Hiekkapelto: Kolibri
Nina Hurma: Yönpunainen höyhen
Haruki Murakami: Kafka rannalla
Annamari Marttinen: Mitä ilman ei voi olla
Laini Taylor: Karou, savun tytär
Ray Bradbury: Fahrenheight 451
Juhana Pettersson: Sokerisamurai

Jouduin arpomaan pitkään mistä mahtaisinkaan aloittaa, mutta kansi houkuttelee niin paljon että lukuun lähtee Vish Puri.

Ulkona muuten paistaa taas aurinko! Ihana kevät!

21 kommenttia:

 1. Oho, millaisia herkkuja! Odotan erityisesti mielipidettäsi Kätilöstä, Veden viemää ja Kolibrista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä miten olen onnistunut jättämään Kätilön lukematta, onhan siitä kohistu niin paljon. :)

   Poista
 2. Minäkin kävin eilen kirjastossa, pitkästä aikaa ja lainasin sattumalta saman teoksen kuin sinäkin - nimittäin Karoun. Oli jo aikaisemminkin lainassa, mutten silloin opiskelukiireiden takia ehtinyt lukea. Huvittava yhteensattuma. :D

  Fahrenheit on muuten todella hyvä teos ja kestänyt ihmeellisen hyvin aikaa. Oletko lukenut jo George Orwellin Vuonna 1984 tai Aldous Huxleysn Uljas uusi maailma? Voisin suositella niitä. Itselläni etenevät pikkuhiljaa muuiden hommien ohella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole lukenut kumpaakaan, mutta kiitoksia paljon suosituksista, niitä otan aina mielelläni vastaan. Olen kyllä varsinkin kuullut tuosta Vuonna 1984, mutta jostain syystä en ole sitä kirjastosta ikinä varannut tai yrittänyt etsiä... asia on varmaankin korjattava pian. :)

   Poista
 3. Ihania kirjoja! Ja kirjastoauto... siellä on tunnelmaa ja ainakin meillä päin niissä saa aivan erinomaista palvelua.

  Luulin, että olen jo liki kaikissa blogeissa lukijana - mutta miten kummassa puutuin täältä, vaikka tuttu blogihan tämä on?! Nyt asia on korjattu! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava saada uusi lukija, se piristää aina. :)

   Kirjastoautot ovat ihana asia, meilläkin on maailman ihanin kirjastoauto setä, saan kyllä niin mahtavaa palvelua aina etten ole muualla saanut. Muutenkin, kirjastovirkailijat, <3 :)

   Poista
 4. Voihan Fahrenheit 451!! Olen yrittänyt metsästää sitä ties kuinka monta vuotta, mutta mistään en ole löytänyt... Täytynee varmaan ruveta ahkerammin koluamaan antikvariaatteja :) Odotan tuomiotasi siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin löysin sen onnekkaana sattumana omaksi kierrätyskeskuksesta, hankalasti saatavissa oleva teos. Vaikka uusia painoksia on otettu jossain vaiheessa, ei tätä kai kaikkiin kirjastoihin ole sitten enää otettu.

   Poista
  2. Fahrenheit 451 on tosiaan mahtava, täytyisikin lukea se uudelleen. Harmi kun oma kappaleeni jäi exälle...

   Poista
  3. Nyt tulee sisäpiirin tietoa niille jotka jaksavat lukea kommentteja: oon löytänyt kiinnostavan miehen! Sellaisen joka on myös kirjafriikki. :) Se suositteli mulle Fahrenheitia. Siitä siis innostukseni lähti. :)

   Poista
  4. Wau! ♥ Minunkin avomies pitää kirjoista (lukee tosin englanniksi) ja meillä on koko ajan tilan puutetta kirjahyllyssä. :) Ihanaa, kun toinen ymmärtää, kun puhuu kirjoista, intohimoisesti. :)

   Poista
  5. Se mies on oikeesti <3 Ja yleensäkin kirjoista pitävät miehet! Onneksi kirjabloggaajissakin löytyy muutamia miehiä, vaikka he todella suuri vähemmistö ovatkin. :)

   Poista
 5. Saitpa mielenkiintoiset kirjat lainaan! Kolibrikin vielä melkein painotuore: tosi hienoa, miten nopeasti joistakin kirjastoista voi saada uutuuksia lainaan!

  Murakamin kirjoista odottelen erityisen innolla mietteitäsi, sillä itse vielä veivaan hänen kohdallaan lukeako vaiko eikö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole ensimmäistäkään Murakamia lukenut, mutta kovasti kehuttu on kirjablogeissa. Kiinnostaisi saada suositteluja, mistä aloittaa?

   Poista
  2. Itse olen lukenut "jopa" Murakamin Norwegian woodin ja tykkäsin kovasti. Se ei kuulemma edusta herralle ominaisinta maagista realismia, joten satavarma en ole itsekään, mitä pidän kirjailijan muista teoksista. Norwegian on kuitenkin ihastuttava!

   Ja sori Krista, kun tunkeilen täällä! :D

   Poista
  3. Kolibri oli ihana saada lainaan, siitä on niin paljon puhuttu blogeissa että on tosi kiinnostavaa saada luettavaksi se.

   Murakamilta voisin ehkä suositella aloittamaan Norwegian woodista, se on ehkä 'helpoin'. Enkä tosin itsekään ole lukenut kuin tuon Norwegianin ja Sputnik rakastettuni, mutta ensiksi mainittu oli hyvä aloitus. Kafka rannalla on kuulema jo vaikeampi.

   Annika, sä et tunkeile. Ihanaa saada keskustelua. :)

   Poista
 6. Kiva kuulla, mitä tykkäät Vish Purista.

  Blogissani on sulle haaste =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vish Puri vaikuttaa ihanalta. :) Kiitos haasteesta, ne piristävät aina. :)

   Poista
 7. Odotan uteliaisuudella, mitä pidät Murakamista. Itse pohdiskelen parhaillaan, mihin miehen romaaniin tarttuisin ensimmäisenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut Murakamilta kaksi kirjaa, Norwegian Woodin ja Sputnik Rakastettuni. Mutta olen kuullut että Kafka rannalla olisi paras, mutta ehkä vaikeaselkoisin. Eli jännityksellä odotan. :)

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!