lauantai 22. kesäkuuta 2013

Magne Hovden: Viisuviikingit

Viisuviikingit
Magne Hovden
Suomennos Outi Menna
315 s. 
2013
OtavaArvostelukappale


Viisuviikingit on odottanut kirjahyllyssäni jo hetkisen ajan, sain sen muutama viikko takaperin arvostelukappaleena Otavalta. Nyt kuitenkin päätin ottaa sen juhannuslukemiseksi, ihan jo siitäkin syystä että tuumin sen olevan sopivan kevyttä tähän keskikesän juhlaan.

Viisuviikingit kertoo vähintäänkin kummallisen ryhmittymän tiestä Eurovision laulukilpailuihin. Löytyy naispuolinen, kiukkuisesti käyttäytyvä rumpali jolla on kannoillaan mafiaa, dekkareita kirjoittava ylipainoinen kitaristi, omia luomiaan tutkiva ja valokuvaava basisti, uskovainen gospelia laulava naisvokalisti sekä päälaulajana entinen poptähti joka havittelee uutta julkisuutta. Tämä kokoonpano siis päättää pistää bändin pystyyn ja lähteä tavoittelemaan viisuvoittoa. Bändin nimeksi tulee norjalaiselle kansanperinteelle uskollisena The Vikings, ja mutkia matkalla riittää. Mutta tuleeko se Eurovision voitto loppujen lopuksi?

Kirja... no jaah. Se on aika ennalta arvattava, eikä yllätyksiä juurikaan pääse matkan varrella syntymään. Sai se minut jossain kohdin naurahtamaan ääneen, mutta suurta huumoria en minä kirjasta silti repinyt. Henkilökavalkadista Viisuviikingit saa pisteitä, nimittäin hahmot olivat aika hauskalla tavalla kirjoitettuja.

Jos pidät euroviisuista, pidät ehkä tästä kirjastakin. Mutta sitäkään en voi varmaksi luvata. Minä en oikein syttynyt tälle kirjalle.

Oletteko muuten lukeneet Hovdenin Saamelandian? Ostin sen itselleni alennusmyynneistä, ja mietin onko se yhtään parempi kuin tämä...

++½

7 kommenttia:

 1. Hahaa, juuri lukaisin tämän itsekin männäviikolla ja pakko sanoa että pidin. Sopivan kevyttä ja hilpeää kesähömppää. Tartuin tähän kirjastossa kun tunnistin kirjailijan nimen Saamelandiasta, jonka olen myös lukenut ja josta pidin kenties hieman jopa enemmänkin. Mutta Viisuviikingit oli kyllä täynnä vinkeitä huomioita ja kommervenkkejä, etenkin tällaiselle urpolle joka vihaa ja rakastaa 'viisuja, heh. Paikoin toki juonenkäänteet vaikuttivat hieman keksimällä keksityiltä, mutta kokonaiskuva jäi kyllä hyväksi. Pidin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä kesähömpäksi sopii, ja itsekin olin kahden vaiheilla että antaako kolme tähteä. Minusta nuo hahmot olivat aika vinkeitä. :) Saamelandian kyllä aion lukea, Hovden tuntuu taitavan huumorin. :)

   Poista
 2. Minä luin Saamelandian viime vuonna, enkä ihan hirveästi innostunut. Toki omassa lajityypissään jonkinlaisena veijariromaanina/huumoripäläyksenä ihan ok. Euroviisuja inhoan, joten lienee parasta jättää tämä väliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä minäkään euroviisuista pidä, ehkä siksi en juuri syttynyt kirjalle. Enkä ole hirveän tuttu sen asian kanssa, miten euroviisuissa karsinnat menevät... no, nyt tiedän sitten siitäkin. :D

   Poista
 3. Minähän voisin jopa tykätä tästä kirjasta, sen verran höperöltä se kuulostaa :D Itse en ennen piitannut viisuista, mutta näin vanhemmiten olen lämmennyt niille. Tuoreimmat viisutkin tuli katsottua ja löysin sieltä jopa muutaman helmen, joita olen sen jälkeen kuunnellut YouTubesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä höpsö. :) Mitkä on muuten sellaisia helmiä mitä olet Youtubesta kuunnellut? Itse vähän seurasin nimittäin viime viisuja...

   Poista
  2. Ihastuin Romaniaan ja Unkariin. Tässä linkit, jos haluat kuunnella :)

   http://www.youtube.com/watch?v=OV3xp5ZXSYA

   http://www.youtube.com/watch?v=qc_WAeIlbhE

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!