perjantai 14. kesäkuuta 2013

Tuija Lehtinen: Rafaelin enkeli

Rafaelin enkeli
Tuija Lehtinen
256 s. 
2003
Otava
Hömppäteemaviikko jatkuu - enkä jätä sitä tälläkertaa vain yhteen viikkoon vaan meinaan lukea ainakin vielä pari hömppäkirjaa, sitten siirryn taas vähäksi aikaa vakavampaan. Ja dekkareihin! Hyllyssä odottelee pari lupaavaa, joista en malta pitää käsiäni erossa. Nyt kuitenkin olen viettänyt sateista perjantaita sisällä lukien Tuija Lehtistä, tuota kruunaamatonta kotimaisen hömpän kuningatarta, ja nyt (choco cafe kuppi lähelläni) mietin miten kuvailisin tuon kuningattaren yhtä lempikirjaani.

Mikaela saa yllätävän viestin isoäidiltään - hänen rakas, lempeä, omaperäinen velipuolensa Rafael on kuollut tapaturmaisesti. Mikaela perii arvokiinteistön, hieman rahaa sekä Rafaelin enkeli pubin, joka ei ole sieltä perinteisimmästä päästä.

Näiden tapahtumien seurauksena Mikaela päättää jättää työnsä mainostoimistossa, ja (ainakin minun mielestäni) mitään sanomattoman poikaystävänsä. Mitä uusi elämä pikkukaupungissa tarjoaa? Miten Mikaela sulautuu pubin omalaatuiseen asiakas- ja henkilökuntaan? Ja kuka on Rafaelin Hän, jonka kanssa miehen piti mennä naimisiin?

Kirja tarjoaa kysymyksiä, joihin tosin lukijan on helppo löytää vastaus nopeammin kuin kirja loppuu. Silti tämä ei haittaa yhtään ainakaan tätä lukijaa, vaan kirja ei ole liian pitkä.

Kirjassa on henkilöitä vilisemällä, ja kavalkadi on sanalla sanoen kirjava. Senkin lasken ainoastaan positiiviseksi asiaksi, koska Lehtinen on ollut aina taitava henkilökuvaaja, ja saa nämä henkilöt elämään paperilla.

Lehtinen on kotimaisista hömppäkirjailijoista minun suosikkini. Hän kirjoittaa myös loistavia nuortenkirjoja, joista Mirkka-sarja on sellainen jota luin jo hyvin nuorena. Kuitenkin näistä aikuisten kirjoista suosikkejani ovat juuri Rafaelin enkeli ja sen jatko-osa Mikaelan enkelit, joka myös on ihana kirja.

Rafaelin enkeli pub on paikka jonne minäkin haluaisin, tutustumaan noihin kaikkiin ihmisiin!

+ + + +

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!