tiistai 11. kesäkuuta 2013

Marian Keyes: Enkelit ja kirjastoauto päivästä.

Enkelit
Marian Keyes
Suomennos Liisa Laaksonen
400 s. 
2004
Tammi

Hömppäteemaviikko jatkuu, tällä kertaa varsinaisen chick lit kuningattaren, Marian Keyesin voimin. Tunnustettakoon etten ole ikinä, siis ikinä lukenut mitään Keyesiltä. Olen kyllä lainannut kirjastosta ja meinannut tutustua, mutta on jäänyt kuitenkin lukematta. Nyt onkin urakka edessä kun täytyy kaikki naisen kirjat lukea, sen verran hyvä Enkelit oli!

Maggien elämä ei kulje niin kuin olisi voinut odottaa. Avioliitto ei ota onnistuakseen ja töistäkin tulee potkut. Mitä muuta irkkutyttö voisikaan tehdä kuin ottaa lentokoneen alleen ja matkustaa Los Angelesiin parhaan ystävänsä Emilyn luokse? Mutta onnistuuko Maggie kuitenkaan pakenemaan ongelmiaan merten taakse, vai seuraavatko ne mukana?

Tähdet ovat taivaalla aina, myös päiväsaikaan. Joskus ne vain eivät näy. 

Tämä oli ihana lukukokemus, loppukin oli niin liikuttava että tuli liikutuksesta jotain nestettä silmään. Enkelit, niin kuin ilmeisesti mikään muukaan Keyesin kirja, ei ole mitään perinteistä chick lit kirjallisuutta eikä sitä höttöisintä hömppää, vaan mukana on aina jokin syvällisempi aspekti.

Tälläkin kertaa mukana oli paljon pohdintaa ihmissuhteista, eikä todellakaan millään pinnallisella tasolla, vaan Keyes kirjoittaa syvällisesti lasten hankkimiseseta ja keskenmenoista ja siitä kuinka ne vaikuttavat suhteeseen.

Mukana Enkeleissä oli myös Maggien perhe, joka on ihanan sekopäinen. Jos en aivan väärin käsittänyt, niin nämä siskokset esiintyvät muissakin Keyesin kirjoissa.

Suosikkihahmoni? Ehkä luontevinta olisi vastata Maggie, mutta ei. Pienessä sivuroolissa oli ryysyläinen, joka julisti sanomaansa (eli omaa filmikäsikirjoitustaan) erään kaupan kulmalla. Jotenkin se tuo hienosti näkemystä siitä, millaista on olla Hollywoodissa käsikirjoittajana - ja mihin se pahimmillaan monen pettymyksen jälkeen voi ajaa.

Enkelit oli hyvää hömppää.

+ + + +

Tänään piipahti jälleen kirjastoauto tässä lähellä. Menin kirjastoautolle kahden kassin kanssa, ja lähdin sieltä kahden kassin kanssa. Suurin osa kasseistani sisälsi hömppää teemaviikkoa varten, mutta toki löytyi muutakin. Tässä otteita:

Olli Lehtinen: Sokea etsivä
Alex Capus: Léon ja Luise
Rajaa Alsanea: Riadin tytöt
Marian Keyes: Rachelin loma
Jarno Mällinen: Kieroonkasvukertomus
David Safier: Happy family
Maria Rocher: Enchanté: hauska rakastua!
Jaana Taponen: Stockan herkku
Karin Brunk Holmqvish: Pieni potenssipuoti

Nuo löytyivät, ja vielä muutama muukin lisäksi. Kirjastoauto jää lomalle heinäkuuksi, joten sen aikaa täytyy pärjätä Joensuun kaupunginkirjaston palveluilla... 

2 kommenttia:

 1. Tänään juuri kirjastossa hipelöin Keyesin kirjoja. En ole vielä osannut päättää mistä kirjasta aloittaisin joten tälläkin kertaa kirjat jäivät hyllyyn. Tämä Enkelit vaikuttaa hyvältä.

  Riadin tytöistä pidin kovasti. Se on osaltaan hömppää mutta toisaalta antaa harvinaisen mahdollisuuden kurkistaa saudiarabialaisten naisten arkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkelit oli ainakin itselleni aika hyvä aloitus. :)

   Olen lukenut Riadin tytöt joskus kauan aikaa sitten, mutta ajattelin tällä teemaviikolla koettaa uudestaan ja saada vähän toisenlaista näkökulmaa, juuri kulttuuri eron takia. :)

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!