sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Eppu Nuotio ja Anna Nuotio: Venla T:n se ainoa oikea

Venla T:n se ainoa oikea
Eppu Nuotio, Anna Nuotio
182 s. 
2015
Otava

Arvostelukappale


Jo pitkään odottamani Otavan paketti saapui sopivasti postiin perjantaiksi, ja sain ihania kirjoja matkalle luettavaksi. Eppu ja Anna Nuotion uutta Venla T kirjaa olin odottanut tulen palavasti, sillä sarjan edellinen kirja, Venla T:n rakkaudet, jäi niin jännittävään paikkaan, että olen ollut aivan tulisilla hiilillä!

Venla T, kuten monet muutki, on sitä mieltä että jokaiselle on elämässä olemassa joku. Ei aivan kuka tahansa, vaan se joku tietty. Se ainoa oikea. Venlakin on löytänyt sen oikeansa, sen, minkä kanssa elämää ei saisi estää kerrassaan yhtään mikään. Ei mikään! Paitsi että estää: Matias, Venlan todellinen rakkaus, seurustelee Venlan lempitädin, ja ihanan ystävän, Olivian kanssa. Eikä Oliviankaan kanssa kaikki mene ihan hyvin...

Ovat nämä kirjailijat kanssa ilkeää sakkia! Jouduin tulisilla hiilillä odottamaan luvattoman kauan, että sain tietää miten Venla T:n tarina jatkuu. Nimittäin, toisin kuin monet kirjasarjat, Venla T ei unohtunut mielestäni kun olin sen lukenut. Olen miettinyt kirjojen välillä monta kertaa, milloin saankaan uuden kirjan käsiini, ja kuinka tarina jatkuu. Voi sitä onnea, kun kirjapaketista löytyi tämä. Ei tarvinnut miettiä, mitä seuraavana lukisi!

On varmasti sellaisia ihmisiä, jotka pitäisivät tätä kirjaa ihan hömpänpömppänä, ja aivan turhana kirjana. Onneksi on meitäkin, jotka eivät pidä. Tämäkin kirja on sellainen, jota ei kannata lukea pipo kireällä, vaan kannattaa heittää se pipo johonkin todella kauas nurkkaan, ja antaa viihteen viedä. Sillä viihdettä Venla T:t ovat, ja hyvää sellaista.

Olen saanut kuulla, että maailmalla kirjoitetaan jonkin verran nuorille aikuisille suunnattua chick litiä. Joka on todella hyvä! Ja huomasin syksyn katalogeista, että Sophie Kinsellakin julkaisee nuorille suunnatun kirjan, jota odotan todella paljon. Luulen että nuoret tytöt lukevat tällaista todella mielellään, ennen kuin siirtyvät aikuisten kirjoihin. Ja Eppu ja Anna Nuotio, he ovat niin hyvät kirjailijat juuri tähän!

Täytyy tunnustaa, että kirjan hahmona en varsinaisesti rakasta Venlaa. Hän on toki persoonallien tyttö, mutta hän ei silti ole sellainen, jonka ylimmäksi ystäväksi haluaisin tulla. Hänellä on toki mukavan tuntuinen kaveripiiri, mutta enemmän haluaisin tutustua Venlan lempitätiin, Oliviaan. Hän vaikuttaa todella ihanalta, luovalta ihmiseltä. Juuri minun ihmiseltäni.

Venla T:tä ei voi lukea naama mutrussa ja pahalla mielellä. Kirjasta tulee väkisinkin hyvä mieli, ja lukiessa naurattaa. Eikä kirjaa voi todellakaan ottaa liian vakavasti. Niin kuin jo aiemmin sanoin, niin ne pipot nurkkaan!

Suosittelen tätä kirjaa ennen kaikkea 14-20 ikäisille nuorille naisille, jotka kaipaavat jotain kevyttä ja hauskaa. Mutta olen silti varma, että nuortenkirjoista ja chick litistä pitävä aikuinenkin tästä tykkää!

2 kommenttia:

  1. Selvähän se, että ihminen tarvitsee sielulleen välillä myös jotain hauskaa ja kepeää. Liiasta murehtimisestahan saa sitäpaitsi ryppyjä ;D

    VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!