maanantai 20. huhtikuuta 2015

Tapani Bagge: Pieni talvisota

Pieni talvisota
Tapani Bagge
252 s. 
2015
Crimetime

Arvostelukappale


Hyvää lukuviikkoa, lukemisen ystävät! Minä aion juhlistaa lukuviikkoa, no tottakai, lukemalla. Ehkä tavallista enemmän, jos aikaa vaan löytyy. Lukuviikon juhlistamiseen kuuluvat tietenkin myös kirjaostokset, ja erityisesti torstaina, jolloin juhlitaan Kirjan ja ruusun päivää. Tuolloin, ja myös perjantaina ja lauantaina, Suomalainen kirjakauppa jakaa yli viidentoista euron ostoksen tekevälle ilmaiseksi Kari Hotakaisen erityisesti tätä päivää varten tehdyn Kantaja teoksen. Tässä teille yksi hyvä vinkki, jonka kirjakaupasta voi ostaa!

On vuoden 2014 loppupuoli. Keravalaisjengi Tigersiin kuuluva huumekauppias tapetaan - kahteen kertaan - Hämeenlinnan läheisyydessä, ja Mustat enkelit ottavat kyseenalaisen kunnian teosta. Teon myötä alkaa kiivas taistelu Etelä-Hämeestä. Käynnissä alkaa olla kohta pieni talvisota, johon kuuluu autopommi ja yksinäinen kostaja. Millainen sota tästä tuleekaan?

Pieni talvisota oli ihka ensimmäinen Baggeni. Se saapui minulle sopivasti postissa, kun olin juuri vähän aikaa sitten pohtinut, että tässä on kirjailija johon pitäisi tutustua. Facebookin Dekkariryhmän kautta löytää dekkaristeja jos jonkinmoisia, mutta kotimaiset kirjiailijat kiinnostavat aina muita enemmän. Baggen kirjan siis otin heti lukuun kun Crimetimen paketti minulle tuli, ja olipa kertakaikkiaan myönteinen kokemus!

Pienestä talvisodasta ei kertakaikkiaan vauhtia puutu - ei vauhtia eikä huumoria. Kaksi ja puolisataa sivua meni nopeasti, ja välillä hihitellen. Baggen huumori, ehkä hieman mustanlainen, kolahtaa kyllä minulle todella kovaa. Paitsi huumori, myös se, että kirjassa ei todellakaan jahkailla, vaan pistetään menemään - se saa pisteet minulta.

Tämä ei siis todellakaan jää viimeiseksi Baggen kirjaksi jonka luen. Pieni talvisota kuuluu Hämeenlinna Noir sarjaan, jonka siis nyt aloitin ihan keskeltä. Se ei kuitenkaan haitannut ollenkaan, vaan hyvin pääsin tapahtumien keskelle silti.

Jos siis kaipaat huumoria ja vauhtia dekkarilta, niin Pieni talvisota voi olla hyvä valinta sinulle Kirjan ja ruusun päivän ostokseksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!