perjantai 1. toukokuuta 2015

Mila Teräs: Olga Orava ja metsän salaisuus

Olga Orava ja metsän salaisuus
Mila Teräs
Kuvittanut Karoliina Pertamo
2014
Lasten keskus
Arvostelukappale


Olga Orava ja metsän salaisuus oli kirjoja, jotka sain Lasten keskukselta, kun pyysin heitä vinkkaamaan kirjoja vasta maailmaan tulleelle lukijalle. Olga Oravassa onkin hieman enemmän lukemista kuin noissa ihan pikkuisille suunnatuissa kirjoissa, mistä bloggasin aikaisemmin, ja tähän piti paneutuakin hieman enemmän. Paneutuminen oli oikein mukavaa, sanoisin!

Tarinassa Olga Orava lähtee etsimään, mikä onkaan metsän salaisuus. Matkallaan hän tapaa erilaisia metsän asukkeja, joille Mila Teräs on keksinyt ihastuttavia nimiä, kuten Hekla Hämähäkki. Jokaiselta metsän asukkaalta tulee erilainen vastaus kysymykseen, ja Olga kulkee tarinassa ympäri metsää.

Kirjan tarina on mielestäni todella hieno. Kävin lukemassa bleuen bloggauksen, ja luinkin sen mielenkiinnolla, koska tiesin hänen olevan todella tuttu lastenkirjallisuuden kanssa. Olen bleuen kanssa samaa mieltä, tämä on varmasti aika perinteinen lastenkirjan tarina, onneahan tässä ollaan etsimässä. Minulle kuitenkin tarinan kulku ja tyyppi oli ihan uusi, enhän ole pitkään aikaan lukenut kunnolla lastenkirjoja.

Mila Teräs on minulle tuttu nimi nuortenkirjallisuudesta, ja olenkin jonkun hänen kirjoistaan lukenut. Näköjään en kuitenkaan blogi aikana, kun yritin blogistani Terästä etsiä. Kuitenkin, tykkäsin kirjan kerrontatavasta, ja ajattelinkin haeskella kirjastosta kirjailjan kirjoja käsiini. 

Karoliina Pertamo on käsittääkseni kuvittanut paljon lastenkirjoja, ja sen huomaa. Hän on varmasti suosittu kuvittaja, ja uskon että lapset pitävät hänen kynän jäljestään kovastikin. Olga Oravan ja metsän salaisuuden kuvitus on siinäkin mielessä mukavaa, että jopa muurahaiset on kuvattu "isosti", tavalla, jolla ne tulevat lähelle lukijaa.

Vaikka alunperin ajattelin antaa Lasten keskukselta saamani kirjat vasta syntyneelle kummitytölleni, taitaa tämä päätyä kuitenkin ihan ensin luettavaksi 4-vuotiaan täditettävän kanssa. Näen häntäkin huomenna, kun matkustamme Raumalle kummityttöni ristiäisiin. Toivottavasti lukuhetkiinkin löytyisi pieni rako, sillä minusta olisi mukavaa lukea tätäkin kirjaa ääneen!

Kirja sopii varmasti ihan pienille, sellaisille niin kuin kummityttöni on, pienemmissä pätkissä luettuna, mutta uskon että tuo 4-vee jaksaa kuunnella tarinan ihan putkeen. Mutta kyllä aikuinenkin tästä piti!

2 kommenttia:

  1. Voi :)! Olet ihana, kiitos sanoistasi <3! Tämä sopii varmasti 4-veelle paremmin vaikka värikkäät, isot kuvat voisivat vauvaakin kiehtoa. Tosin ne vauvakirjat, mitä näkyi instassa, saattavat kiinnostaa paremmin :)! Kukkuu jo jopa lähes ensikirjasta (kerro miten kävi?!), halikirja (vai oliko pieru?) parhaiten vuoden maissa...? Vauvakirjat ovat mielestäni tärkeimpiä kirjoja, sydänasiani, toivottavasti löydätte juuri teille parhaimman kirjan <3! Kirjan luku vauvan kanssa on ensin harjoittelua, yhteisen tarkkaavuuden suuntaamista saman asian äärelle. Vaatii jo paljon taitoa. Temperamentti näkyy varmasti mutta uskon että harjoittelullakin edetään :).

    VastaaPoista
  2. Ihania kirjoja sait mukaasi viemisiksi. :) Mukavia yhteisiä lukuhetkiä teille sekä kummityttösi että neljäveen kanssa!

    VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!