tiistai 26. toukokuuta 2015

Henry Aho: Minivampyyrit ja sihisevien liskojen saattue sekä arvonta!

Minivampyyrit ja sihisevien liskojen saattue
Henry Aho
Kuvitus Harri István Mäki
91 s. 
2015
Paasilinna

Arvostelukappale


Lastenkirja toimii aina silloin tällöin todella hyvin, varsinkin jos kyseessä on hyvä lastenkirja. Minivampyyrit ovat minulle tuttuja jo edellisestä sarjan kirjasta, joka oli jouluun sijoittuva teemakirja. Olipas siis mukava palata näiden tyyppien pariin, ja viettää hetki heidän uusien seikkalujensa parissa.

Minivampyyreillä on aihetta hätäkokoukseen: Jokke-vampyyri on nähnyt jotain kamalaa! Kun vampyyrit tutkivat hieman kirjaston kirjoja, he saavat vastauksen siihen, mitä Jokke on nähnyt: itse bronttosauruksen! Vampyyrit kauhistuvat, bronttosaurukset valtaavat Teuvan, ja tuhoavat sen! Minivampyyrit kokoavat tiedustelujoukot, ja ottavat avukseen tutun Nökö-kissan. Heidän täytyy tehdä asialle jotakin.

Henry Aho tuli minulle kirjailijana tutuksi nimenomaan Minivampyyreista, vaikka olenkin tutustunut kirjailjia monipuoliseen tuotantoon runsaamminkin kirjan jälkeen. Kuitenkin, Aho on niiin hyvä lastenkirjailija, että Minivampyyrit ovat häntä parhaimmillaan; vaikka kyllä kirjailijasta muutenkin pidän. Minivampyyreissa pääsee Ahon huumori valloilleen, joka minuun kolahtaa.

Ahon huumorin sävytteistä kerrontaa tukee hienosti Harri István Mäen ihana kuvitus, jota ilman nämä kirjat eivät olisi näin hyviä. Ajatelkaa, jos en tietäisi, minkä näköisiä Minivampyyrit ovat!

Minivampyyrit ja sihisevien liskojen saattue on ehkä jopa parempi kuin Salaperäisten minivampyyrien joulu, osaltaan siksi, että ensimmäinen kirja on teemakirja, joka sopii ennen kaikkea joulun aikaan. Tätä kirjaa voi lukea minä vuoden aikana tahansa, ja varmasti maistuu! Aion lukea kirjaa viisi vuotiaan siskonpoikani kanssa, jonka luulen tästä kerronnasta tykkäävän - hän on huumoriveikkoja.

Lapsen huumoriin varmasti kolahtaa myös Ahon kerronta, uskon Ahon kuoren alla piilevän lapsen sydän, sellaisella kynällä hän kirjoittaa. Ja se on ainoastaan hyvä asia, ainakin minun lapsen sydämeeni tämä tyyli ryömi, totaalisesti!

Mutta kuinka jaksan odottaa seuraavia seikkailuja Minivampyyreilta? Aiai, paha kysymys. Mutta jospa Aho ennen sitä julkaisisi jotain muuta mielenkiintoista. Lapsiperheet, napatkaapa tästä suositus uudesta iltasatu kirjasta!

Ja napatkaapa tästä kirjakin! Kustantaja lähetti minulle jostain syystä kaksi kappaletta tätä mahtavaa kirjaa, ja nyt arvonkin toisen kirjan. Arvontaan voi osallistua kuka tahansa, mutta jos olet anonyymi lukija, pyydän sinua jättämään sähköpostiosoitteesi. Arvontaan voit osallistua vinkkaamalla minulle hyvästä lastenkirjasta. Arvonta päättyy 31.5.2015.

Toivon arpaonnea, ja aurinkoisia päiviä!

18 kommenttia:

 1. Tarvitseeko olla uutuus? Teija Rekolan Eetu ja nokkelat neropatit (2014) on tosi hyvä lastenkirja! Myös kuvitus viehättää silmää.

  t: Maria Kuutti

  VastaaPoista
 2. No johan pomppas, jospa tätä kautta sitten tuo kirja tulisi luettavakseni! :) Pistänpä peukut pystyyn ja osallistun arvontaan. Oletko lukenut Karoliina-kirjoja? Karoliina on hieman villi tyttönen, jolla on mitä parhain mielikuvitus. Jos et vielä ole, kannattaa tutustua! Kaksi ensimmäistä kirjaa on ilmestynyt yhteisniteenä Karoliina eskarissa.

  VastaaPoista
 3. Osallistun :) Veera Salmi, Puluboin ja Ponin kirja ja kirjalle löytyy myös jatkokirjoja.

  VastaaPoista
 4. Timo Parvelan Ella-kirjat. :)

  leevilotta@luukku.com

  VastaaPoista
 5. Meillä kaikki muumikirjat on ihan suosikkeja :)
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Meillä kaikki muumikirjat on ihan suosikkeja :)
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Kummitusmatkat -seikkaile ja ratkaise. Vuodelta '91. Metsästettiin siskon kanssa tätä kirjaa pitkän aikaa ennen ku sisko sen huusi itselleen huuto.netistä. itse jouduin tyytymään englannin kieliseen versioon ebaystä :D

  VastaaPoista
 8. Meillä ykkönen tällä hetkellä ehdotottomasti Puluboi (Pöpelikkökirja etenee tälllä hetkellä vauhdilla). Me Rosvoloissa ollaan toisen osan pauloissa. Risto Räppääjät luettu etu- ja takaperin miljoona kertaa. Reuhurinne myös yksi 9-vuotiaan lemppari. Ja Harry Potterit vieneet perheemme mukanaan täysin myöskin... Koska nämä niin tuttuja sinulla, niin vinkkaan kaksi luontoaiheista lastenkirjaa, joista olemme kovasti tykänneet ja joita et ehkä ole vielä lukenut. Kirjavan Kissan luontoretki on hauska lorukirja luonnosta ja eläimistä ja Lapsen oma luontoretki toimii mukavan rauhallisena iltasatukirjana. Mukana kivassa arvonnassa. :)

  VastaaPoista
 9. Minä en taida nyt arvontaan osallistua :)
  Mutta kiitos jälleen kerran kivasta arvostelusta. Minivampyyrit kiittävät ja kumartavat :)

  VastaaPoista
 10. Janoschin Oi, ihana Panama on suosikkimme :)
  Mukaan arvontaan..
  nelliina at yahoo.com

  VastaaPoista
 11. Meillä tarvitaan jatkuvasti uusia lastenkirjavinkkejä, joten kiitos vinkistä. Ehdottomasti mukana arvonnassa.

  Meillä ehdoton suosikki on Me Rosvolat ja hyvänä kakkosena tulee Harry Potter. Suosittelisin kuitenkin Magdalena Hain Gigi ja Henry -sarjaa, joka on loistavaa luettavaa myös aikuiselle. Yhdeksänvuotias lukee tällä hetkellä ko. sarjan ekaa osaa, Kerjäläisprinsessaa.

  VastaaPoista
 12. Höpsö hönttisaurus -uutuus on tällä hetkellä meillä suosikkina.
  Siinä lapsikin pääsee kivasti osallistumaan.
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 13. tammen kultaiset ja -hopeiset kirjat on mukavia lapsista! ja kaikki nalle puh -kirjat on ollu suosikkeja!
  elina_jokitalo(at)luukku.com

  VastaaPoista
 14. muumikirjat ovat kaikista parhaimpia! :)

  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 15. Kuulostaa huisilta :)
  Lotta kirjat ovat edelleen suosikkini..pojat tykkäävät MAuri Kunnaksen kirjoista :)
  bikkenpilttuu@hotmail.com

  VastaaPoista
 16. Uppo-nallesta tykkäsi jo äiti pienenä, nyt lapset.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
 17. Meidän suosikkeja on Ella- ja Risto Räppääjä-kirjat =).
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Meidän suosikkeja on Ella- ja Risto Räppääjä-kirjat =).
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!